Speltips Napoli – Roma 29/11: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 28 november 2020

Roma kommer till det här mötet med elva raka matcher utan förlust. Napoli på bortaplan är aldrig en enkel match men jag finner ett fint spelvärde i att Roma tar minst en poäng här.

Napoli – Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Napoli inledde säsongen övertygande med fyra raka segrar i ligan, om vi bortser från skrivbordsförlusten mot Juventus. I de senaste tre ligamatcherna har dock spelet inte stämt lika väl, vilket inneburit att man bara vunnit en av dessa tre.

Man förlorade med 2-0 hemma mot Sassuolo i omgång 6, därefter besegrade man Bologna med 1-0 på bortaplan. Förra helgen föll man så återigen i hemmamötet mot Milan där gästerna vann med 3-1. Totalt ger det att man nu står på 14 poäng inför omgång 9.

Precis som Roma spelade man i Europa League i torsdags. På hemmaplan mot Rijeka kunde man då vinna planenligt med 2-0 med en relativt ordinarie startelva.

Paolo Fonseca valde däremot att rotera nästan hela sin startelva gentemot senaste ligamatchen då Roma spelade på bortaplan mot Cluj på torsdagskvällen. Trots det vann också de med 2-0.

Den segern innebar en femte raka vinst och en svit på elva matcher utan förlust för Rom-laget som därmed har gett sig själva en mycket fin första fjärdedel av säsongen.

I ligan har man vunnit sina tre senaste matcher. Förra helgen besegrade man Parma med 3-0 och dessförinnan Genoa med 3-1 samt Fiorentina med 2-0.

På Romas skadelista finns Smalling, Ibanez, Santon och Zaniolo. Hos hemmalaget saknas Bakayoko som efter avstängd efter utvisningen mot Milan senast samt Osimhen (skadad) och Hysaj (corona).

Roma har övertygat mest

Av förra säsongens möten mellan de här lagen så vann de varsin med 2-1. Roma slutade då 8 poäng före Napoli i tabellen men i stort är det här två jämnstarka lag klubbar för tillfället.

Jämnt lär det sannolikt även bli i den här sena söndagskvällsbataljen i Neapel. I kraft av hemmaplan står Napoli som favoriter då en Roma-seger ger cirka 3.15 gånger pengarna.

I min bok är det dock snarare fördel Roma. Den senaste tidens prestationer tyder på att Fonseca har något bra på gång.

Man föll i premiären mot Verona men sedan dess är man obesegrade och har endast tappat poäng mot Juventus och Milan (båda oavgjorda). Man har vunnit sina 5 senaste matcher på ett övertygande sätt där det som sticker ut mest är den defensiva organisationen och det faktum att man totalt endast släppt in 1 mål på dessa 5 matcher.

Visserligen har man ställts mot något mer beskedligt motstånd i de här matcherna men i mötena mot Milan och Juventus har man visat att man står sig väl även mot de bästa.

Napoli är dock bara tre poäng efter i tabellen (trots den tilldömda förlusten mot Juventus) och ska inte på något vis räknas ut här – men spelvärdet anser jag ligga i Romas favör.

Därför blir mitt spel att bortalaget klarar minst oavgjort till 1.71 gångerna pengarna.

Speltips:

Speltips: Roma +0.5 (asian)
Odds: 1.71
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20.45, söndag 29/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: