Speltips Roma – Atalanta 18/9: Taktiskt möte

Axel Sjödin Publicerat: 18 september 2022

Den första av två stormatcher från Serie A under söndagskvällen spelas mellan Roma och Atalanta på Stadio Olimpico.

Roma - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bara en poäng skiljer lagen åt då båda är inblandade i den väldigt täta toppen i Serie A. Efter sex omgångar så har Atalanta 14 poäng, precis som ligaledarna Napoli och Milan, medan Roma är tätt bakom på 13. Mycket står därmed på spel när lagen drabbar samman på söndagskvällen.

Roma hade en tuff vecka för ett par omgångar sedan då de förlorade med 0-4 mot Udinese och därefter föll mot Ludogorets i Europa League, men de har sedan dess studsat tillbaka med en vinst i vardera turnering.

På typiskt Mourinho-manér så har Roma tagit flera uddamålssegrar hittills utan att alltid imponera. Men så länge poängen rullar in för Romas del, precis som de har gjort, så finns det inte mycket att klaga på. Med detta sagt så var segern senast mot Empoli långt ifrån övertygande och vi får se var Roma står när de nu möter Atalanta och Inter i två raka omgångar.

Förra säsongen lyckades Mourinho bryta Romas förbannelse i stormatcher där de under flera års tid haft enormt svårt att vinna mot andra topplag. Förra säsongen så vann Roma faktiskt båda mötena mot Atalanta och manövrerade ut dem fullständigt med ett effektivt kontringsspel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta verkar ha studsat tillbaka

Gian Piero Gasperinis Atalanta verkar ha studsat tillbaka efter en väldigt tung vår och det kan nog vara bra för dem att bara ha ligaspelet att fokusera på efter att ha inlett kalenderåret på bedrövligt vis. Hittills så är de i alla fall obesegrade med fyra vinster och ett kryss och kan mycket väl vara en uppstickare som snor åt sig en av de fyra åtråvärda Champions League-platserna återigen.

I deras senaste match så fick de dock nöja sig med ett oavgjort resultat hemma mot nykomlingen Cremonese i en match där de hade hoppats få med sig mer. Men de har trots allt lyckats städa undan sämre lag på ett bra vis under säsongsöppningen och Gasperini verkar ha fått ordning på defensiven, vilket Atalanta inte direkt har varit kända för tidigare. La Dea har i alla fall bara släppt in tre mål hittills, vilket är minst i serien såhär långt.

Vi får se ifall de har lärt sig sin läxa mot Roma dock, då Mourinho som sagt lyckades besegra Gasperini två gånger om förra säsongen i möten som på många vis avgjordes från tränarbänken. Jag håller Roma som klara favoriter här just med tanke på deras vassa kontringsspel där Gasperini spelar Mourinho i händerna. Vi spelar därmed på den raka ettan för 2.12 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 2.12
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: