Speltips Roma – Bologna 11/4: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Roma behöver studsa tillbaka i tabellen efter en sämre period, frågan är om Bologna kan sätta käppar i hjulet för i Giallorossi.

Roma - Bologna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma går fortsatt starkt i Europa League samtidigt som de haft en sämre period i ligan. Det ska dock sägas att Roma inte direkt såg stabila ut mot Ajax, holländarna missade straff och hade ledningen i matchen efter första halvlek på grund av försvarsmissar från huvudstadsklubben. Men trots detta fick det med sig ett mycket bra resultat inför returen på Stadio Olimpico och har väldigt förutsättningar för en semifinal i Europa League.

Det märks tydligt att ligaspelet har fått lida på grund av klubbens europeiska ambitioner då Roma från de tre senaste matcherna sammanlagt fått med sig en poäng. Det var efter sextondelsfinalen mot Braga som Roma åkte på sin första hemmaförlust på hela säsongen mot Milan och nu förlorade de hemma igen mot Napoli innan landslagsuppehållet. Förlusten mot Parma var däremot den som överraskade mest så Roma ändå inte haft något vidare facit mot storlag.

I möten mot lag utanför topp sju så har de dock tappat väldigt få poäng och matchen mot Parma får verkligen ses som ett undantag. Med hemmaplansfördel mot ett lag som Bologna skulle detta varit en väldigt säker trepoängare om den inte inföll mellan dubbelmötet med Ajax i kvartsfinalen av Europa League.

Inför mötet är Bryan Cristante avstängd samtidigt som Chris Smalling, Nicolò Zaniolo, Henrikh Mkhitaryan och Marash Kumbulla alla är fortsatt skadade. Leonardo Spinazzola är även han borta efter att ha fått kliva av mot Ajax tidigare i veckan.

Bologna har sin chans här

Bologna sitter tryggt i mitten av tabellen utan några egentliga risker att dras ned i bottenstriden eller chanser att vara med i striden om platserna till Europa. De har däremot chansen att sätta käppar i hjulet för Roma som halkat efter de andra topplagen en aning på grund av Europa League.

Sinisa Mihajlovics mannar har sett förhållandevis bra ut på senaste, men man saknade lite spets framåt mot Inter senast där de faktiskt dominerade bollinnehavet. Bologna har vunnit fyra av sina sex senaste matcher där de två förlusterna kom mot Inter och Napoli. En imponerande vinst mot Lazio ska också noteras, trots att Bologna ibland haft det svårt mot storlag.

Rodrigo Palacio är tillbaka mot Roma och kanske kan hjälpa till med spetsen framåt, i övrigt är det bara Gary Medel och Aaron Hickey värda att notera på skadelistan.

Det är väldigt svårt att lägga ett spel mot Roma när de spelar på hemmaplan mot sämre motstånd. Under hösten och tidig vår tappade de knappt en poäng mot lag under topp sju och var obesegrade på Stadio Olimpico fram till den sista februari. Det säger en del att Roma är så stora favoriter på söndag trots att de säkert komma vila spelare och inte alls sett bra ut på senaste. De oerhört starka sviterna har dock börjat luckras upp och med resultaten i de tre senaste matcherna i bakhuvudet så är 2.25 hos Betsson för dubbelchansen X2 för bra för att motstå.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.25
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: