Speltips Roma – Cagliari 16/1: Spännande möte

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2022

Roma tar sig an Cagliari på Stadio Olimpico under söndagskvällen i jakt på tre viktiga poäng.

Roma - Cagliari

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma behöver tre poäng för att hålla jämna steg med de andra lagen precis bakom toppen i tabellen. Cagliari hemma är en ger dem en möjlighet att studsa tillbaka efter några riktigt tunga omgångar för romarnas del.

Sedan deras väldigt fina vinst mot Atalanta innan jul så har det inte alls gått som man hoppats i det rödgula lägret i Rom. De fick sin första vinst mot ett storlag, men kunde inte följa upp det då ett kryss mot Sampdoria avslutade förra året och två förluster mot Milan och Juventus inledde det nya.

Mot Milan var man det sämre laget och förlorade välförtjänt, men förlusten mot Juventus måste svida något oerhört för Romas del. Första halvlek slutade 1-1, men andra halvlek var den kanske mest händelserika hittills på säsongen då Roma snabbt gick upp i en 3-1-ledning som de sedan tappade. Tvåmålsledning på hemmaplan med 20 minuter kvar att spela låter stabilt, men inom loppet av sju minuter stod det istället 3-4 och dessutom lyckades Pellegrini bränna en straff i slutminuterna.

Vi får se ifall Roma har hämtat sig mentalt sedan dess, för Cagliari hemma ska de i alla fall slå. Utöver Leonardo Spinazzola och Chris Smalling på skadelistan så är Bryan Cristante och Ibañez avstängda, men i övrigt så har José Mourinho i stort sett hela truppen att välja på.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cagliari har gjort ett ryck i botten

Saker och ting verkar tillslut ha börjat vända för Gli Isolani då de har blixtrat till i början på det nya året med två raka vinster, vilket är mer än vad de mäktade med under hela hösten. Det har dessutom varit imponerande vinster då de två gånger om har vänt underlägen och vunnit med 2-1 mot Sampdoria och Bologna som har varit väldigt starka i år.

De har nu lämnat Genoa och Salernitana bakom sig i botten och har bara en poäng upp till Venezia på sjuttonde plats. Men nu väntar ett tuffare spelschema framöver och frågan är om de har vad som krävs för att fortsätta plocka poäng nu under den tidiga våren.

Walter Mazzarri har fortfarande mycket att fundera på, men stämningen i de olika lagen inför söndagens möte lär i alla fall vara motsatta. Cagliari borde andas positivitet igen efter dessa två vinster medan läget i Roma lär vara allt annat än glatt.

Det ska mycket till för att Cagliari ska få med sig poäng hem till Sardinien nu på söndag, men oddsen är lite väl låga på Roma. Istället spelar vi på att båda lagen gör mål, då Cagliari verkar ha kommit igång med målskyttet igen samtidigt som Roma bevisligen kan göra mål men har haft det svårt att hålla tätt bakåt. BLGM hittar vi för 1.91 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.91
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: