Speltips Roma – Cagliari 23/12: Rutinmässig vinst

Simon Pålsson Publicerat: 23 december 2020

AS Roma vill städa av Cagliari onsdagen den 23 december för att haka på i striden om Champions League-platserna i Serie A.

AS Roma - Cagliari

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en säsong som verkligen öppnar för spänning i Serie A och trots att det bara har spelats en dryg tredjedel kan man redan nu säga att det här blir en säsong utöver det vanliga. Det må saknas publik på läktarna, men vilken dröm det är att få se ordentlig spänning i Serie A.

Personligen har jag haft aningen svårt för utvecklingen på sistone, med allt mindre spänning, och allt mer ensidighet i toppen. Men det ser det ut att vara ändrat på.

AC Milan toppar tabellen med sina 31 poäng, men bara sju poäng bakom har vi AS Roma, som ligger på Champions League-plats och som har en liten avlägsen dröm om att verkligen slåss om en ligatitel också. Det får man ta och notera.

Nu gäller laget som solklar favorit inför mötet med Cagliari, ett lag som man i tre raka matcher undvikit att vinna mot, men där det ena mötet är ett träningsmöte från i somras. Förra säsongen var dessutom direkt svag, så kanske ska vi inte dra för stora växlar av det nu.

AS Roma förlorade tungt borta mot Atalanta senast, men hade dessförinnan två raka storvinster och stabila sådana mot lag på nedre halvan. Det har varit lite av en styrka den här säsongen att man städar av motstånd som man ska vinna mot.

Cagliari har förtvivlat svårt att vinna matcher och har bara tre vinster hittills. Nu har man i för sig bara en förlust på sina fem senaste, men det är kryssen, ofta mot bottenlagen, som är återkommande. Det här blir helt enkelt tufft för laget.

Fördel AS Roma

I hemmalaget har man fått lära sig att spela utan stjärnorna Nicolo Zaniolo och Javier Pastore, två spelare som båda är skadade och därmed inte kan spela. Det är vad jag kallar tunga, tunga tapp för en klubb av denna kaliber.

Leonardo Spinazzola är också skadad och kommer inte till spel nu.

I bortalaget har Alessandro Tripadelli och Paolo Farago gått in i skadelistans mörka rum, medan Diego Godin nu är tillbaka för att stärka backlinjen. Det lär behövas för att man ska ha en chans att ta poäng i Rom.

AS Roma att göra mål i båda halvlekarna spelas till 1,78 gånger såsen hos Betsafe. På hemmaplan har man en tendens att verkligen göra gasen i botten och efter förlusten senast har man inget annat val än att gå stenhårt för revanschen.

Speltips:

Speltips: AS Roma gör mål i båda halvlekarna
Odds: 1,78
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20.45, onsdag 23 december 2020
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: