Speltips Roma – Fiorentina 15/1: Tufft test för Roma

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2023

Roma välkomnar Fiorentina till ett intressant möte på Stadio Olimpico under den sena söndagsmatchen från Serie A.

Roma - Fiorentina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Roma behöver tre poäng för att försöka stänga gapet upp till Champions League-platserna så lär Fiorentina se sin chans att försöka ta ikapp topp sju-lagen i jakten på en Europaplats. Det är viktiga poäng på spel i en potentiellt spännande match som står på spel.

Roma hänger kvar på samma poäng som Atalanta och sina ärkerivaler Lazio i tabellen, men har inte haft en särskilt bra poängskörd under senare tid. Med bara en vinst på deras fem senaste matcher i ligaspelet så har de missat flera chanser att utmana högre upp i tabellen.

Deras senaste kryss mot Milan lär dock kännas som en vinst då de hämtade upp ett 0-2-underläge på San Siro med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid. De visade återigen hur farliga de är på fasta situationer och lyckades straffa ett Milan som inte var med helt på noterna.

Men annars så går det ofta långt mellan gångerna som detta Roma imponerar. De får på typiskt Mourinho-manér ofta med sig knappa uddamålssegrar här och var, men på senaste så har de fått nöja sig med en del kryss. De är favoriter nu på söndag, men det känns långt ifrån säkert att de löser uppgiften.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina kan absolut ställa till problem för storlagen

Gästande Fiorentina hade en tuff start på säsongen, men har kämpat sig tillbaka och börjar nu närma sig den tabellplacering som de förväntas ha. Till skillnad från förra året så kan det dock bli svårt att utmana topp sju-lagen om Europaplatser igen, men de är i alla fall vidare i Conference League och det spelas återigen internationell fotboll på Artemio Franchi, vilket många florentinare nog ser som en vinst i sig.

De har inte heller lyckats ersätta Dusan Vlahovic på ett bra sätt, samtidigt som Nicolás González inte riktigt har blivit den bärande spelare som många hade hoppats på när han värvades in förra säsongen. De har inte riktigt vad som krävs för att utmana lagen ovanför dem sett över hela säsongen, men får de till spelet så är de absolut ingen lätt motståndare att möta.

Roma snittar ganska klart under 2,5 mål säsongen hittills och offensivt så har de inte riktigt fått igång varken Paolo Dybala eller Tammy Abraham på den nivå de hade hoppats på. Defensivt ser det bättre ut, men de saknar också ofta den lilla udden för att kamma hem alla tre poäng. För den som gillar sådana spel så skulle ett spel på oavgjort kunna vara något här, men vi väljer istället underspelet för 1.75 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 15 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: