Speltips Roma – Hellas Verona 19/2: Jämnare än väntat

Axel Sjödin Publicerat: 19 februari 2023

Roma möter ett formstarkt Hellas Verona hemma på Stadio Olimpico sent under söndagskvällen.

Roma - Hellas Verona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den sena söndagsmatchen från Rom kan mycket bli mer intressant än vad tabellen antyder då Hellas Verona styr sitt segertåg mot huvudstaden. Roma är såklart favoriter och har generellt sett lyckats bra mot lag som de borde slå under säsongen, men deras resultat under den senaste veckan har lämnat mer att önska och Hellas Verona kan mycket väl sno åt sig poäng ifall Roma inte får ordning på sitt spel.

Roma är inblandade i en väldigt jämn strid om topp fyra-placeringarna där de står på samma poäng som Atalanta och Milan i skrivande stund. De är precis utanför topp fyra på grund av inbördes möten med Milan, även om många tabeller visar fel och går på målskillnad. De har i alla fall inte råd att tappa några poäng mot lag under strecket i nuläget.

De åkte på ett bakslag förra helgen då de bara fick med sig ett kryss borta mot Lecce och följde upp det med en ganska blek insats borta mot Salzburg i Europa League. Roma missade att ta tillvara på flertalet chanser och blev tillslut straffade i den 88:e minuten med matchens enda mål i baken. De förlorade alltså öppningsmötet i Österrike med 0-1 och kommer att spela den avgörande returen i Rom redan på torsdag, vilket gör att det kanske finns ett lite delat fokus här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Roma utan Dybala är betydligt trubbigare

Att Paulo Dybala fick kliva av i Österrike är också ett mardrömsbesked för Mourinho. Argentinaren har varit en stor del till varför Roma har sett bättre ut under våren – men förmodligen är det ingen allvarlig skada. Det är dock tveksamt ifall han riskeras mot Hellas Verona redan till helgen.

Det förbättrar i så fall Veronas chanser avsevärt och då de redan har visat på fin form under de senaste veckorna så ska man absolut inte räkna bort dem här. De har varit avsågade nere i botten under i stort sett hela säsongen, men under deras nya tränare Marco Zaffaroni så har de plötsligt lyckats ta åtta poäng på deras fyra senaste matcher.

Hellas Verona har bara förlorat en av sina sju matcher sedan VM-uppehållet, och det var en knapp 0-1-förlust mot Inter. Under dessa sju matcher så har de dessutom bara släppt in fyra mål och har blivit riktigt jobbiga att möta.

Ifall Roma ställer upp utan Dybala så har de ingen självklar spelare som kan kliva fram och avgöra sådana här matcher då det har sett ganska tunt ut framåt för Romas del. Tammy Abraham är fortsatt iskall och de öser knappast in mål under Mourinho. Därmed så tycker jag att dubbelchansen X2 för 2.21 gånger pengarna hos Coolbet ser ganska bra ut här. Någon form av underspel är inte heller ett dåligt spel.

  Rygga spelet hos Coolbet – 100% – 500 kronor!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.21
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 19 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo