Speltips Roma – Juventus 5/3: Tungviktsmatch i Rom

Axel Sjödin Publicerat: 5 mars 2023

Söndagens stormatch från Italien utspelar sig mellan Roma och Juventus på Stadio Olimpico.

Roma - Juventus

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots femton poängs avdrag så har Juventus återigen lyckats klättra upp i tabellen och lyckas de ta ytterligare en trepoängare borta mot ett topplag här så är det nog ingen som vågar utesluta dem från att kunna ta sig tillbaka in i Champions League-striden igen. Roma behöver i sin tur verkligen en vinst för att hänga på lagen ovanför dem, men ställs mot en tuff motståndare på söndag.

Med fyra raka segrar i ryggen så har Juventus lyckats klättra upp på sjundeplatsen och är nu bara sex poäng bakom Atalanta. Det är dock fortsatt tolv poäng som skiljer upp till fjärdeplatsen, men Juventus har börjat ge sig in i leken igen på allvar och har så sakteligen börjat få tillbaka spelare som har varit borta stora delar av säsongen.

Paul Pogba är den senaste i raden spelare som har återvänt och även om han kanske inte är redo för 90 minuter mot Roma så kan han bli en tillgång framöver. Juventus har återigen börjat vinna utan att imponera, vilket nästan är då de är som allra farligast känns de som.

Men de har å andra sidan inte riktigt levererat mot topplag sedan deras lilla kris i slutet av januari. Det ska bli väldigt intressant att se hur de tacklar Roma på Stadio Olimpico.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har sett bättre ut under våren

Hemmalaget är faktiskt knappa favoriter inför mötet, även om det i stort sett är helt jämnt hos spelbolagen. Detta trots att Roma åkte på en chockerande förlust borta mot Cremonese i förra omgången – tabelljumbons första vinst för säsongen. Det var vackra scener som utspelade sig på Giovanni Zini där en tårögd lagkapten fick fira säsongens första vinst med supportrarna, men desto bistrare var minerna på José Mourinho och Tammy Abraham.

Roma lär nog gräma sig ett tag till över att de tappat poäng i två av deras tre senaste matcher mot klart överkomligt motstånd, men ännu finns det gott om chanser att haka på i topp fyra-striden. I Giallorossi har faktiskt sett snäppet vassare ut under våren än vad de har gjort under hösten i alla fall, särskilt med Paulo Dybalas ökade form.

I en match som den mot Juventus så kan det mycket väl bli Dybala som kliver fram och avgör. Känslan är att det kan bli en taktisk och tillknäppt match där det gäller att ta tillvara på de chanser som bjuds. Det är en lurig match på 1X2-marknaden men att möta Roma i Rom är aldrig lätt och jag tror därför på en dubbelchans 1X kombinerat med under 2,5 mål för 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 5 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo