Speltips Roma – Lazio 15/5: Romderby

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2021

AS Roma spelar hemma mot Lazio det fantastiska Romderbyt, som denna gång gäller väldigt mycket för det ena laget i Serie A.

AS Roma - SS Lazio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som säsongen har utvecklat sig på slutet har AS Roma hamnat i en situation där man egentligen inte har någonting att spela för, eftersom man inte fått det att lossna varken spel- eller resultatmässigt på slutet.

Det har gjort att man halkat efter, tack vare många förluster på kort tid, i striden om att nå Europa och det står nu klart att man inte kommer att sluta på en av de fasta Europapaltserna i tabellen och att man därmed inte finns med ute i Europa nästa år.

Det gör också att man nu egentligen inte har så mycket att spela för, samtidigt som lokalrivalen SS Lazio har allting att spela för, då det fortfarande finns en liten chans på Champions League för deras del.

Men om så ska bli fallet krävs tre vinster i de tre sista matcherna och därmed en första vinst mot AS Roma i det här derbyt.

Det första ligaderbyt den här säsongen slutade med vinst, 3-0, till SS Lazio och redan där satte man tonen för hur säsongen senare skulle utveckla sig för lagen.

Odds på Serie A

Det är inte alltid enkelt att välja sida i derbyn, men man ska ha med sig att 1-1 brukar vara ett gångbart resultat när lagen möter varandra i Serie A.

Vidare ska man ha med sig att Lazio har två vinster på fyra försöker och att man inte förlorat mot AS Roma sedan år 2018.

Det är också så att hemmaplansfördelen i praktiken inte spelar roll här, då båda lagen spelar på Stadio Olimpico i vanliga fall. Nu finns det inte heller en fördel med publikdelen, som i övriga derbyn dock är ganska lika då lagen tenderar att få stora bortaföljen till sina bortaderbyn också.

Här tror jag att Lazio, som har så mycket mer att spela för, blir svårstoppade.

Lazio draw no bet spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio draw no bet
Odds: 1,70
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:45, lördag 15 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: