Speltips Roma – Lazio 20/3: Romderby

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2022

En av säsongens höjdpunkter i Serie A-schemat är här då Roma möter Lazio i en kvällsmatch på Stadio Olimpico under söndagen.

Roma - Lazio

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Få matcher går upp mot ett Romderby och när det är så pass jämnt som det är i tabellen mellan de två lagen så får matchen lite extra krydda. Båda lagen har en bit upp till Juventus och fjärdeplatsen, men i Rom finns det ett egenvärde i att vara klubben som slutar högst i tabellen i staden.

I nuläget så är det bara en poäng som skiljer de båda klubbarna åt då Lazio står på 49 och Roma 48. Lazio har nu två raka vinster mot bottenmotstånd i form av Cagliari och Venezia inför derbyt och har haft hela veckan på sig att ladda upp inför säsongens viktigaste match.

I slutet av februari så hade de dock en sämre period där de åkte ut ur Europa League mot Porto då Ciro Immobile var skadad, kryssade mot Udinese och föll mot Napoli hemma med 1-2. Det fanns dock flera positiva aspekter att hämta med sig från Napolimatchen där Lazio såg både pigga och farliga ut utan att riktigt få utdelning för det.

De har visat att de har en hög högstanivå under Maurizio Sarri som de inte alltid når upp till. Att Mattia Zaccagni drog på sig ett onödigt gult senast mot Venezia och är avstängd här är ett rätt tungt avbräck också.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sena mål har räddat Roma

Roma har däremot inte direkt visat upp någon hög högstanivå på senaste, men poängskörden har trots allt varit rätt bra och de är obesegrade i åtta raka ligamatcher nu. Detta har berott på deras väldigt sena mål som nu i fem raka ligamatcher har varit poänggivande.

Det har inte alltid sett särskilt bra ut under matchens gång, men de har en förmåga att trycka dit ett avgörande mål på tilläggstid gång på gång för att rädda poäng. Att kunna avgöra sent är såklart en styrka i sig, men det är samtidigt anmärkningsvärt att de inte kan få till en stabil och övertygande vinst mot motstånd som Genoa och Spezia på ordinarie tid.

Det var samma visa mot Vitesse i torsdagens Conference League då Roma hade en 1-0-ledning från första mötet men låg under hemma på Stadio Olimpico mot holländarna. Tammy Abraham löste dock ett segermål i den 90:e minuten och lyckades undvika förlängning.

José Mourinho valde att vila vissa spelare inför helgens derby, men i mångt och mycket så var det en stark elva som startade i torsdags. Det lär nog vara en fördel för Lazio som vann höstens derby på ett övertygande vis, trots att det slutade 3-2. Ett derby är ett derby men Lazio har trots allt sett bättre ut av de två lagen och därmed spelar vi på den raka tvåan här för 2.80 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio vinner
Odds: 2.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: