Speltips Roma – Milan 1/9: Fredagens stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2023

Fredagens stora höjdpunkt hämtar vi från Stadio Olimpico där Roma tar emot Milan i den tredje omgången.

Roma - Milan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Dessa båda storklubbar har stått för diametralt olika säsongsinledningar, men det är trots allt väldigt jämnt hos spelbolagen inför deras första stormatch för säsongen. Medan Roma har haft det väldigt kämpigt med en poäng från deras två öppningsmatcher så har Milan kammat hem två raka segrar på ett övertygande vis.

Även om många Milan-hjärtan säkerligen fortfarande gör ont efter försäljningen av Sandro Tonali så är det svårt att påstå något annat än att det var smart ur en resultatmässig synpunkt. Under sommarfönstret har Milan verkligen adresserat samtliga svagheter med truppen från fjolåret och det märks redan. Det är inte längre bara vänsterkanten som är farlig, högerkanten har också fått in kvalitet och offensivt har de sett betydligt bättre ut inledningsvis.

Längre fram på säsongen kommer det också säkerligen att märkas att de har breddat truppen rejält, då de tappade väldigt många poäng på att behöva rotera truppen under Champions League-slutspelet. Hittills har i alla fall både Bologna och Torino städats undan, och nyförvärvet Christian Pulisic har, tillsammans med Olivier Giroud, hunnit göra mål i två raka matcher. Amerikanen verkar redan stortrivas i Milano, och är inte ensam om att ha börjat leverera direkt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har haft en tung säsongsinledning

För Romas del har det inte varit lika roligt under de två första omgångarna. Den gamla Lazio-spelaren Antonio Candreva förstörde festen i Rom i den första omgången genom att sätta dit två vackra mål, och senast föll de borta i Verona med 1-2 i en match där de inte imponerade.

Andrea Belotti har i alla fall fått en fin start på säsongen med två mål, men annars har det sett lite tunt ut framåt. Tammy Abraham är skadad och Paulo Dybala dras som alltid med lätta skador, och har inte gjort någon skillnad när han kommit in. I veckan har de tagit in Romelu Lukaku, som kommer att presenteras på fredag, men som inte lär vara spelklar. De kommer att få förlita sig på Belotti helt enkelt, och med tanke på hans katastrofala fjolårssäsong så finns det fortfarande en hel del tvivel kring honom.

Roma har tidigare haft det ganska svårt för Milan, även om båda mötena i fjol slutade oavgjort. Men Milan har sett klart vassare ut under augusti och Stefano Pioli lär nog inte förändra särskilt mycket från tidigare startelvor. I min mening är den raka tvåan väldigt lockande för 2.75 hos Betinia, vill man säkra lite mer kan man spela på pengarna tillbaka vid oavgjort, men vi kör på rak Milan-seger här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 1 september
TV: 
Stream:  TV4 Play