Speltips Roma – Napoli 21/3: Solderbyt

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2021

Både Roma och Napoli sitter på samma poäng i tabellen och kan nästan ta på Champions League-platserna. Detta rivalmöte blir en riktig sexpoängare.

Roma - Napoli

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mötet mellan Roma och Napoli kallas ofta Derby del Sole, då de är de två mest populära klubbarna utanför norra Italien och det är knappast någon vänskapsmatch på läktaren. På söndag är det dock mycket mer än ära som står på spel då båda lagen sitter på 50 poäng i tabellen, två poäng bakom Atalanta på den åtråvärda fjärdeplatsen. Napoli har en match mindre spelad ska sägas också, men oavsett kan matchen bli direkt avgörande för Champions League-spel i höst.

Det märks att Roma slåss på två fronter fortfarande. Så sent som i torsdags besegrade de Sjachtar Donetsk med 2-1 i ett dubbelmöte som Roma vann med 5-1 sammanlagt. Men deras tidigare obesegrade svit på hemmaplan bröts för ett tag sedan av Milan och förra helgen fick de se sig besegrade av Parma med 0-2, så det har gått lite tyngre i ligan. Fyra matcher i Europa League under loppet av en månad tar på krafterna.

Roma har dessutom ett uruselt facit mot de andra sex topplagen under de senaste åren. Den här säsongen har Roma plockat 3 av 24 möjliga poäng och har alltså inte vunnit en enda match mot andra topplag. Trots ett fantastiskt facit på hemmaplan så har det aldrig räckt till mer än ett lika när de ställts mot tufft motstånd.

Inför mötet mot Napoli får Roma klara sig utan Jordan Veretout och Henrikh Mkhitaryan som drog på sig en skada mot Sjachtar nu senast, vilket troligtvis kommer göra så Stephan El Sharaawy får chansen att starta. Bruno Peres är avstängd inför matchen och Nicolò Zaniolo är fortsatt långtidsskadad.

Solen skiner mest på Napoli i nuläget

Napoli är verkligen inne i en positiv trend för tillfället, laget har haft enorma skadeproblem bitvis under säsongen och uttåget ur Europa League verkar ha gjort underverk för deras ligaspel. De visar nu vad de går för när halva laget inte står på frånvarolistan.

Gennaro Gattuso som var nära att få sparken för lite drygt en månad sedan hade säkerligen ett leende på läpparna då han åkte hem från San Siro med tre poäng efter senaste omgångens vinst mot hans gamla klubb Milan. Napoli har ett väldigt bra läge att klättra upp på en Champions League-plats nu, med en match mindre spelad och två poäng upp till Atalanta. En vinst på söndag mot Roma kan ge dem ett litet grepp om fjärdeplatsen.

Skadeläget ser mycket bättre ut nu än tidigare som sagt och endast Faouzi Ghoulam och Andrea Petagna är värda att nämna på skadelistan egentligen. Giovanni Di Lorenzo är dock avstängd inför matchen, vilket är ett tyngre tapp för Napolis del.

Trots att Roma bara förlorat en enda match på hemmaplan denna säsong så är deras facit mot topplag väldigt talande då de inte vunnit ett enda toppmöte. Ett spel på Napoli med “draw no bet”-tillägg känns som ett klockrent spel här för 1.96 hos Nordicbet med tanke på att Napoli verkar ha hittat formen.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli – Draw no bet
Odds: 1.96
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: