Speltips Roma – Napoli 24/10: Derby del Sole

Axel Sjödin Publicerat: 24 oktober 2021

Det första av två stormöten från Italien från denna supersöndag är il Derby del Sole mellan Roma och Napoli.

Roma - Napoli

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett oerhört viktigt test för båda lagen är att vänta då Napoli besöker Rom för rivalmötet Derby del Sole. Det har nog inte undgått någon vilken fantastisk start på säsongen som Napoli har haft då de efter åtta omgångar har radat upp åtta raka vinster i ligaspelet och ensamma toppar tabellen.

De har dock ännu inte riktigt stött på särskilt tufft motstånd då deras enda vinst mot ett topplag var mot ett decimerat Juventus som saknade en mängd spelare som var fast i Sydamerika efter landslagsuppehållet. I den matchen var det dessutom två väldiga tabbar från Juventusspelare som låg bakom Napolis båda mål.

Det är såklart oerhört imponerande att ha vunnit åtta i rad oavsett och ifall de kan fortsätta att vinna stabilt mot mittenlag kommer de att kunna ta sig långt. Men till skillnad från Milan som är två poäng bakom så har Napoli ännu inte riktigt testats.

Bortamatchen mot Roma kommer således att bli en väldigt bra fingervisare på vad vi kan förvänta oss av Napoli framöver, vinner de här så är det bara att buga och bocka helt enkelt, trots att möten mot Roma kommer med en liten asterisk under de senaste säsongerna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma behöver verkligen bevisa sig mot topplag

Romas problem från förra säsongen verkar inte ha hjälpts av tränarbytet och den nya satsningen. De är fortsatt väldigt bra på att städa undan motstånd som är sämre än de själva i ligaspelet, men har det förtvivlat svårt mot andra topplag.

Som det diskuterats här inför bland annat Romderbyt så hoppades nog många att tränarbytet skulle innebära en mentalitetsförändring inför stormatcherna där Roma systematiskt vek ned sig gång på gång under fjolåret, men hittills har de förlorat mot både Lazio och Juventus när det väl kommit till kritan.

Mot Juventus senaste var det förvisso ett väldigt omdiskuterat beslut från domare Orsato som kan ha hindrat Roma från att kvittera matchen, men oavsett så uteblir resultaten.

Det ryktas att ledningen är missnöjda med José Mourinho hittills och det lär inte ha blivit bättre efter att Roma chockerande nog föll mot norska Bodö/Glimt i Europa Conference League med hela 1-6 i torsdags. Trots att många spelare vilades är det helt ofattbara siffror mot ett lag från norska ligan.

Roma skulle mer än något lag behöva en vinst här mot Napoli för att bevisa att de kan vinna stormatcher, och som körsbär på toppen hade det dessutom blivit Napolis första poängtapp för säsongen. Jag tror i alla fall att de kan få med sig ett kryss här då de trots allt är väldigt starka hemma på Olimpico samtidigt som detta mycket väl kan bli Napolis tuffaste match hittills. Målmarknaderna är inte särskilt lockande till matchen så därför spelar vi på just krysset till 3.55 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: