Speltips Roma – Parma 22/11: Formstark favorit

Martin Efvergren Publicerat: 21 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Roma har visat en gryende form på sistone. Man har inte förlorat på nio raka matcher och på hemmaplan mot Parma bör man ha goda chanser att förlänga den sviten.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Bethard.

Roma föll i ligapremiären mot Verona men sedan dess har man inte förlorat på nio raka matcher med Europa League inkluderat. Man har kryssat mot topplagen Juventus och AC Milan samt mot CSKA Sofia, de övriga sex matcherna har man vunnit.

Inför det här mötet mot Parma har man vunnit sina tre senaste matcher. Senast, strax innan landslagsuppehållet, besegrade man Genoa borta med 3-1. Därtill har man endast släppt in ett mål på de senaste fyra matcherna.

Romas form var onekligen god och nu gäller att man lyckas bygga vidare på detta som man gjorde så bra innan uppehållet.

Roma står på 14 poäng efter 7 spelade matcher medan Parma har skrapat ihop 6 poäng. Fabio Liverani är ny tränare för säsongen och han tycks ha lyckats sätta en stabil grund. Poängskörden kanske inte skrämmer men man är oftast svårslagna och kommer till det här mötet med fyra raka utan förlust.

Senast spelade man 0-0 hemma mot Fiorentina och dessförinnan svarade man för en fin insats då man fick med sig 2-2 ifrån bortamötet mot Inter.

Roma har övertygat

Med 14 poäng efter 7 omgångar är Roma definitivt med i toppen av Serie A – men trots fina resultat har man gått lite under radarn än så länge.

Bortsett ifrån premiären mot Verona har man vunnit alla ligamatcher man ska vinna samt kryssat mot Milan och Juventus. Det är en inledningen där man egentligen inte kan klaga på någonting.

Paulo Fonseca förfogar inte över en trupp där man kan kräva att man alltid vinner mot ett lag som Parma på hemmaplan. Men hittills har man varit väldigt pålitliga i den här typen av matcher mot, på pappret, något sämre motstånd.

Senast fick Mkhitaryan fart på målskyttet då han sköt samtliga tre mål i 3-1-segern mot Genoa. Övriga ligasegrar har kommit mot Fiorentina (2-0), Benevento (5-2) och Udinese (1-0).

Även om Roma truppmässigt inte riktigt kan mäta sig med de allra bästa i den här serien så har man betydligt fler alternativ än ett Parma med dess begränsade resurser. Mycket pekar mot att man kommer att vara det starkare laget här.

Fonseca ser ut att ha fått många pusselbitar på plats. Offensivt har man levererat under en lång tid och i de senaste matcherna har man även börjat se alltmer solida ut defensivt.

Parma är ett hårt arbetande lag som sällan faller igenom och det tror jag inte man kommer att göra här heller. Men ett Roma i harmoni lär bli en övermäktig motståndare den här gången. Roma vann båda mötena lagen emellan förra säsongen och jag finner anledning att tro att man kommer gå segrande igen.

Spelet blir därför att Roma vinner med mer än ett måls marginal, med pengarna tillbaka vid en uddamålsseger.

Roma – Parma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: