Speltips Roma – Salernitana 22/5: Behöver vända trenden

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2023

Roma möter Salernitana under måndagen i jakten på tre viktiga poäng i kampen om Europaplatserna.

Roma - Salernitana

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har framförallt varit fokus på Europa League för Romas del, vilket hittills har lönat sig då de kommer att spela final mot Sevilla i Budapest i slutet av månaden. Ännu en europeisk titel under José Mourinho hägrar, men de spelar ett högt spel, vilket har kostat dem mycket mark i Serie A-tabellen.

Det var inte särskilt längesedan som Roma stod på en topp fyra-placering i ligan, men fyra raka matcher utan vinst har gjort att de i skrivande stund har halkat ned till sjunde plats. Lite beroende på hur söndagens matcher slutar så riskerar de att ha missat chansen att nå en topp fyra-placering helt redan innan måndagens match. Det är genom Europa League som de först och främst har chansen att nå Champions League, men de lär åtminstone vara måna om att försöka garantera spel i Europa överhuvudtaget nästa säsong, vilket inte är någon självklarhet i dagsläget med tanke på att Fiorentina är i cupfinal och kan sno en Europa League-plats.

Skador har varit ett återkommande problem som har hållit tillbaka Roma lite, inte minst på deras stora stjärna Paulo Dybala. Argentinaren har klivit in och avgjort flera matcher på egen hand och de kan tacka honom för att de lyckades vända och vinna mot Feyenoord i kvartsfinalen. Han lär i alla fall starta mot Salernitana nu igen för att få lite matchtempo i kroppen och med flera spelare tillbaka såsom Chris Smalling och Georginio Wijnaldum ska Roma vara klara favoriter på hemmaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salernitana är inte lätta att slå

Gästerna från Salerno har redan lyckats säkra nytt kontrakt och har inte mycket att spela för i de avslutande omgångarna. Det gick lite smidigare den här säsongen jämfört med fjolåret då de, som nykomlingar, satte rekord genom att klara sig kvar med den historiskt lägsta poängskörden någonsin.

Salernitana är dock, trots sin tabellplacering, på intet sätt ofarliga. Spelare som Boulaye Dia och Antonio Candreva kan avgöra matcher, och särskilt den sistnämnde med ett förflutet i Lazio lär vilja trycka dit de gulröda från huvudstaden. De kommer senaste från en stark vinst mot Atalanta och har på senare tid även lyckats stoppa Fiorentina och Napoli.

Roma är dock tuffa att få hål på hemma på Stadio Olimpico, men hemmalaget har i sin tur haft en del problem med offensiven under säsongen. De har sex raka matcher som alla har varit rätt målsnåla och därmed lockar underspelet här för 1.91 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:30, måndag 22 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo