Speltips Roma – Sampdoria 22/12: Kan ha vänt

Axel Sjödin Publicerat: 22 december 2021

Roma tar emot Sampdoria på onsdagskvällen i den sista matchen innan juluppehållet i Serie A.

Roma - Sampdoria

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med snart halva säsongen spelad så toppar Roma klungan bakom de fyra lagen i toppen och har trots allt visat några positiva tecken på senaste även om det har varit en väldigt svängig säsong för I Giallorossi under deras nya tränare José Mourinho.

De har nu två raka segrar i ryggen och det är svårt att understryka nog hur viktig 4-1 segern borta mot Atalanta var nu i lördags. Precis som det har poängterats här många gånger förut så har Roma haft det väldigt svårt mot andra topplag och de har både under förra säsongen och under hösten haft en horribel poängskörd mot deras konkurrenter i toppen.

Innan matchen mot Atalanta så hade de bara tagit en av femton möjliga poäng mot de lag som brukar räknas till “Le sette sorelle” nuförtiden. Att de lyckades besegra en annan toppkonkurrent på övertygande vis var således oerhört viktigt och kanske kan Mourinho bygga vidare på det och leda Roma förbi deras mentala problem.

De har verkligen inte råd att släppa på gasen då både Fiorentina och Juventus är bakom dem endast på målskillnad, så det kommer att bli väldigt intressant att följa Roma under våren. Stärka från helgens insats så ska de i alla fall räknas som klara favoriter mot Sampdoria.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sampdoria har klättrat ur bottenstriden

Gästernas form har även den gått åt rätt håll på senaste och sedan månadsskiftet kring november så har de lyckats lämna bottenstriden bakom sig. Det såg länge ganska dystert ut för I Blucerchiati, men de besitter egentligen alldeles för mycket kvalitet för att tillhöra bottenlagen och kanske behövde de bara en anpassningsperiod under den nya tränaren Roberto D’Aversa.

Vinsten mot lokalrivalerna Genoa i Derby della Lanterna förra helgen var oerhört tung och de var det klart bättre laget i derbyt. Genom derbyvinsten så har de fått mycket arbetsro och kan fira jul i lugn och ro.

Deras insatser mot topplagen har dock lämnat mycket att önska. De har nyligen två förluster mot Fiorentina och Lazio där de inte hade mycket att sätta emot och ifall Roma spelar som väntat så kommer de nog få svårt att få med sig poäng från Rom.

En rak etta på Roma för 1.58 hos Campobet känns således som ett bra spel här. BLGM-marknaden hade varit lockande med lite högre odds då Sampdoria har en ganska vass offensiv och ofta får in ett mål, men Roma har varit rätt stabila defensivt under den senaste månaden så vi kör på Roma här istället.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 1.58
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: