Speltips Roma – Spezia 4/6: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Roma mot Spezia är det enda mötet i Serie A:s sista omgång där båda lagen har något kvar att spela för.

Roma - Spezia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns nog många krossade hjärtan i Rom som ännu inte har läkt efter onsdagens finalförlust mot Sevilla i Europa League. Det blev en utdragen final där de tillslut föll på straffar, vilket bröt José Mourinhos otroliga vinstsvit i internationella finaler. Plötsligt betyder söndagens match mycket igen och Roma kommer snabbt att behöva rycka upp sig för att säkra en viktig trepoängare.

De innehar sjätteplatsen i nuläget – en poäng ovanför Juventus – och behöver därmed en vinst för att garantera att de får spela i Europa League istället för Conference League. Då en stor titel och spel i Champions League stod på spel tidigare i veckan kan det dock bli svårt att ställa om fokus så snabbt.

De möter dessutom ett väldigt motiverat Spezia, som slåss för sin överlevnad in i det sista. De står på samma poäng som Hellas Verona i bottenstriden, och befinner sig på rätt sida strecket endast på grund av inbördes möten. De behöver åtminstone matcha Veronas resultat borta mot Milan för att säkra nytt kontrakt.

Att ta poäng borta på Stadio Olimpico kommer dock inte att bli en lätt uppgift, de får helt enkelt hoppas att Roma är slutkörda efter onsdagens stora besvikelse.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma riskerar att förlora mycket i sommar

För Romas del så var det så mycket mer än bara en titel som gick förlorad i onsdags. I och med att de inte säkrade Champions League-spel så är både Paulo Dybalas och José Mourinhos framtid i klubben osäker, och de riskerar att bli av med båda dessa omåttligt populära profiler i huvudstaden. Finalen var så oerhört viktig att det kan bli svårt att ställa om mentalt.

Men Roma är i alla fall fortsatt klara favoriter och de lär vara måna om att fortsatt spela i Europa League istället för Conference League, som de vann förra säsongen. Paulo Dybala tvingades bli utbytt i finalen senast, och hans status är fortfarande lite oklart inför söndagen på grund av hans återkommande skadeproblem. Utan honom har Romas offensiv varit oerhört trubbig.

Spezia lär vara nöjda med en poäng i vetskapen om att det ska väldigt mycket till för att Hellas Verona ska ta tre poäng mot Milan på San Siro. Det känns därmed troligt att det blir en ganska tillknäppt match där Roma kommer behöva tvingas försöka luckra upp Spezias försvar. Ett spel på dubbelchans 1X kombinerat med under 3,5 mål känns ganska säkert här för 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo