Speltips Roma – Venezia 14/5: Stort favoritskap

Martin Efvergren Publicerat: 14 maj 2022

Roma tar emot tabelljumbon Venezia i den näst sista omgången av Serie A. Matchen spelas lördagen den 14 maj 2022 med avspark kl 20:45.

Roma – Venezia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har bara tagit två poäng på de fyra senaste omgångarna i Serie A och kampen om Europaplatserna är nu stenhård. Inför helgens omgång, med två matcher kvar att spela, ligger man på sjätte plats tack vare bättre målskillnad än Fiorentina och Atalanta som har tagit lika många poäng.

Därför var det viktiga poäng som Roma gick miste om då man föll med 2-0 borta mot Fiorentina i måndags. Hemmalaget fick då en drömstart med två tidiga mål och José Mourinhos manskap kunde aldrig ta sig tillbaka från det. Roma har därmed gått mållösa från sina två senaste ligamatcher.

Roma har nu alltså en hel del att spela för då man gästas av jumbon Venezia. För deras del är det vinna eller försvinna som gäller.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Romas offensiv levererar inte

Nykomlingen Venezia har en motig säsong bakom sig. Efter 36 spelade matcher har man skrapat ihop 25 poäng, vilket innebär att man ligger sist i Serie A med sex poäng kvar att spela om. Inför helgens omgång är man fem poäng efter Salernitana ovanför strecket och är således piskade att vinna de två återstående matcherna.

Söndagens insats hemma mot Bologna gav en strimma av hopp. Venezia kunde då vända ett 3-2-underläge till seger med 4-3 efter att norrmannen Dennis Johnsen avgjort på tilläggstid. Därmed bröt man också en förlustsvit på hela tio raka matcher.

Venezia har varit väldigt svaga under våren, men när man i november mötte Roma i Venedig var det faktiskt hemmalaget som gick segrande med 3-2.

När de nu möts igen gäller Roma som väldigt stora favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.25 gånger insatsen.

Roma har dock haft problem med den offensiva leveransen på sistone. De har gått mållösa från sina två senaste ligamatcher och har bara gjort två på sina fyra senaste. Det mesta talar för att Roma kommer se till att ta tre viktiga poäng, men jag är inte säker på att de kommer göra det med många mål.

Venezia behöver gå för segern och det kan förstås öppna upp det hela i slutskedet av matchen. Trots det finner jag ändå bäst spelvärde i ett underspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: