Speltips Roma – Verona 31/1: Kaos som vanligt

Axel Sjödin Publicerat: 30 januari 2021

Roma ställs inför en tuff uppgift om de vill behålla sin plats i topp tre i Serie A då Hellas Verona gästar dem på Stadio Olimpico.

Roma - Hellas Verona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma som har en fin höst bakom sig har sett rätt skakiga ut under det nya året, trots att de vunnit tre av fem matcher och bara förlorat en. Defensiven har verkligen inte sett övertygande ut och klubben är lite i gungning efter bråk och ryktad försäljning av Edin Dzeko som vägrat träna.

Det är som vanligt himmel eller helvete i Roma och det svänger snabbt. Sedan derbyförlusten mot rivalen Lazio för två omgångar sedan har det inte varit många positiva nyheter för den gulröda delen av staden.

Förra tisdagen, fyra dagar efter derbyförlusten med 0-3, tog de sig an Spezia i Coppa Italia för att försöka studsa tillbaka efter en tung helg. De fick dock inleda matchen med 0-2 efter en kvart och trots att man tillslut kvitterade och fixade en förlängning så kom det två röda kort inom loppet av 30 sekunder. De förlorade sedan 2-4 med nio man på planen.

Resultatet ändrades dock senare till 0-3 då Roma gjort ett byte mer än vad som är tillåtet, vilket gjorde att klubbledningen senare sparkade deras “team manager” Gianluca Gombar. Det ledde i sin tur till att flera spelare har vägrat träna i protest, däribland Edin Dzeko. Det är kaos som vanligt med andra ord och nu ryktas han säljas till Inter.

Hellas Verona kan slå till mot ett svajigt Roma

Uttåget ur Coppa Italia följdes med att de mötte Spezia återigen under helgen där de vann med 4-3 hemma. Men att de lyckas släppa in sju mål mot Spezia av alla lag på 210 spelade minuter är verkligen ett underbetyg till Romas försvar som knappast såg imponerande ut mot varken Lazio eller Inter heller för den delen.

Bortsett från att Dzeko är borta samt att Pedro och Nicolò Zaniolo fortsatt är långtidsskadade så ser skadeläget i övrigt bra ut för Romas del. Men det är definitivt ett stort offensivt avbräck för Romklubben att tappa Dzeko. Borja Mayoral fyllde dock hans skor snyggt under senast omgången mot Spezia.

Hellas Verona har en långt mindre dramatisk månad bakom sig och har sett väldigt stabila ut under de senaste månaderna. De har trots att de ligger först på en åttondeplats lägst antal insläppta mål i ligan tillsammans med Juventus och har vunnit mot storlag efter storlag under hela hösten. De har vunnit mot Atalanta, Lazio och nu senast Napoli samtidigt som de spelat lika mot Milan och Juventus.

Mötet mot Roma i höstas var mållöst men de tilldelades vinsten med 3-0 efter en annan registreringsmiss från Roma. De bör ha goda chanser även nu mot ett Roma i gungning. Trots att de har flera spelare borta så som Miguel Veloso och Ronaldo Vieira samt att Marco Benassi är långtidsskadad och Giangiacomo Magnani är avstängd då spelar Hellas Verona som ett kollektiv och är mindre beroende av enskilda spelare.

Med tanke på hur det ser ut i Roma och hur bra Hellas har spelat mot topplagen under hela säsongen så är oddsen 2.30 hos Unibet för en dubbelchans X2 oerhört fina i min mening.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.30
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: