Speltips Salernitana – Inter 7/4: Måste hitta formen

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2023

Inter reser ned till Salerno i hopp om att kunna vända sin dåliga trend mot Salernitana under långfredagen.

Salernitana - Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter har haft gott om chanser att dra ifrån de övriga lagen i striden om Champions League-platserna, men en rad dåliga resultat gör nu att de står utanför topp fyra på grund av inbördes möten mot Roma. Bortamötet mot Salernitana har nästintill blivit en måstematch, inte minst med tanke på att de kommer att behöva förnyat självförtroende inför dubbelmötet mot Benfica i Champions League som inleds nästa vecka.

Inter lyckades i alla fall kvittera sent borta mot Juventus i den första av två semifinalmöten i Coppa Italia, även om det kom på straff efter en dråplig handssituation så lär det göra gott för självförtroendet för Simone Inzaghis manskap. De är dock inne i en period där de behöver spela fyra matcher på elva dagar, så det gäller att ladda om batterierna snabbt inför mötet mot Salernitana.

Ifall Inter inte slutar topp fyra så faller hela säsongen och det är därmed tveksamt om de har råd att vila spelare på fredag inför mötet mot Benfica. De har förlorat i fyra av deras fem senaste ligamatcher, med tre raka förluster inför fredagens möte. I deras senaste match mot Fiorentina så var det ett under att mötet bara slutade med 1-0 till gästerna, båda lagen hade mängder av chanser, men Inter kunde inte förvalta någon av dem. Med lite mer skärpa i avsluten så hade det kunnat se väldigt annorlunda ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salernitana har också haft problem med målskyttet

Hemmalaget är dock inte nödvändigtvis ett särskilt lätt motstånd. Det är obesegrade i fem raka matcher, även om de fyra senaste samtliga har varit kryss. Ett av de oavgjorda resultaten löste de dock uppe på San Siro mot Milan, vilket ändå får anses imponerande.

Med det sagt så är Inter tunga favoriter till segern och när de möttes uppe i Milano i höstas så hade Inter inga större bekymmer med att lägga beslag på samtliga tre poäng. Vi har däremot fått se ett annat Inter sedan efter VM – ett Inter som har varit väldigt ojämna med en offensiv som inte alltid levererar.

I deras sju senaste matcher så har Inter bara lyckats göra mål i tre, och även om de på papperet ska kunna leverera mot Salernitana så känns det långt ifrån givet. Hemmalaget har i sin tur gått mållösa i fyra av deras åtta senaste matcher och med den täta tillställning vi kan förvänta oss så hade det inte varit förvånande med rätt få mål. Underspelet har fina odds här i mitt tycke och för 2.14 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:00, fredag 7 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo