Speltips Salernitana – Roma 29/8: Kan bli ensidigt

Axel Sjödin Publicerat: 29 augusti 2021

Roma siktar på att följa upp sin vinst mot Fiorentina i öppningsmatchen när de gästar Salernitana i den andra omgången.

Salernitana - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mourinho fick en smakstart på sitt äventyr i den italienska huvudstaden när Roma slog Fiorentina med siffrorna 3-1 inför ett Stadio Olimpico med bra tryck på läktarna. Gästernas målvakt drog redan i 17:e minuten på sig ett rött kort, vilket Roma senare kunde utnyttja och gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Man skulle kunna tro att matchen var över där, men i inledningen av andra halvlek drog även den unge Nicolò Zaniolo på sig ett rött i sin återkomst och bjöd in Viola i matchen. Gästerna pressade på och fick ett kvitteringsmål, men hemmalaget skulle visa sig starkare och tillslut vinna med 3-1. Båda de offensiva nyförvärven Tammy Abraham och Eldor Shomurodov stod för läckra målgivande passningar och spelet såg bra ut.

Trots att det är José Mourinho vid rodret så är det framförallt offensivt som det satsats och i Roma verkar han inte gå in med riktigt samma cyniska defensiva filosofi som präglat hans spel under det senaste decenniet.

Det återstår att se hur saker och ting utvecklar sig – och saker kan verkligen svänga snabbt i huvudstaden – men än så länge har allting sett bra ut och man har klarat det första hindret. Härnäst väntar ligatvåan från fjolårets Serie B, vilket bör kunna vara en överkomlig motståndare.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårt att se Salernitana stå emot

Salernitanas sommar har först och främst handlat om ägarfrågan i klubben då Lazios president Claudio Lotito tidigare ägt klubben och tagit dem upp från Serie D tillbaka till det italienska finrummet. Det är däremot såklart förbjudet att äga två klubbar i högstaligan och det var varit många turer fram och tillbaka kring ägarskapet som kommer vara en ödesfråga för klubben framöver. Nu senast är det Leeds ägare Andrea Radrizzani som ryktas ta över klubben som inte har en dålig följarskara för att vara en mindre klubb.

Klubbens första match i Serie A på över två decennier går det dock att ha många synpunkter kring. Stefan Strandberg drog på sig ett rött kort tidigt i matchen mot Bologna, men även i den här matchen fick båda sidor se det röda kortet.

Salernitana tog då ledningen genom straff och lyckades efter att Bologna kvitterat ta ledningen ytterligare en gång kort därefter. Efter att det östs in mål under en 25-minuters period i andra halvlek stod det tillslut 2-3 i Bolognas favör vilket även blev slutresultatet.

Det låter kanske som en ganska jämn match men det var Bologna som var det dominanta laget och förtjänade faktiskt att få med sig tre poäng från öppningsmötet. Såsom spelet såg ut för Salernoklubben förra helgen så kommer de få det väldigt svårt mot Roma.

Nu när Stefan Strandberg som är en av hemmalagets ordinarie mittbackar är avstängd och Romas anfall verkar ha kommit igång så är det där som spelvärdet finns i min mening. De såg giftiga ut mot Fiorentina och att de får in över 1,5 bollar mot Salernitana för 1.56 gånger pengarna hos Campobet känns klart spelvärt.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma över 1,5 mål
Odds: 1.56
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: