Speltips Sampdoria – Sassuolo 26/5: Snart är lidandet slut

Axel Sjödin Publicerat: 26 maj 2023

Det redan nedflyttningsklara Sampdoria ställs mot Sassuolo i säsongens sista hemmamatch på Stadio Luigi Ferraris.

Sampdoria - Sassuolo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har minst sagt varit en tung säsong för Sampdoria, som är klara för Serie B och inte har gjort mycket annat än att spela för sin heder under det senaste halvåret. Efter år av misskötsel har verkligheten tillslut kommit ikapp och klubben står i och med sin nedflyttning på ruinens brant med stora skulder och obetalda spelarlöner.

Med bara tre vinster på hela säsongen och 22 mål framåt har det varit en deprimerande säsong att följa för de trofasta supportrarna. Men nu ligger mycket av deras fokus på vad som kommer hända utanför planen med rykten om att Leeds italienska ordförande Andrea Radrizzani ska kliva in och köpa loss den anrika Genua-klubben.

För Dejan Stankovic och hans mannar lär det i alla fall vara fullt fokus på fotbollen och Stankovic har vid flera tillfällen betonat vikten av att fortsätta kämpa in i det sista. Senast åkte de på en tung förlust borta mot ett revanschsuget Milan då de föll med 1-5 på San Siro, men de lär åtminstone försöka ge något tillbaka till hemmapubliken i deras sista hemmamatch för i år.

De har förlitat sig för mycket på den numera 40-åriga Fabio Quagliarella som år efter år har sprutat in mål i den italienska högstaserien, men som har blivit lite för gammal nu. Han lyckades i alla fall göra mål senast mot Milan och skrev därmed in sig i historieböckerna som en av de äldsta målskyttarna genom tiderna och lär säkert bli hyllad nu på fredag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sassuolo har varit väldigt ojämna

På andra sidan planen är det lite muntrare miner, även om Sassuolo inte direkt har närmat sig toppen den här säsongen heller. De är åtminstone klara för spel i Serie A sedan länge och har 14 poäng ned till Hellas Verona under strecket.

Formen har varit väldigt spretig under våren där de har blandat tunga skalper mot topplag med bottennapp mot lag de borde besegra. De har bara lyckats ta en poäng på deras fyra senaste matcher i nuläget och föll senast hemma mot Monza efter att nykomlingen lyckats fullborda en vändning i andra halvlek genom ett mål i den 93:e minuten.

Framtiden är oviss för Sassuolos del då flera av deras tunga namn ryktas bort i sommar. Davide Frattesi, Andrea Pinamonti och till och med den stora klubbikonen Andrea Berardi har alla redan hunnit ryktas iväg, så de får passa på att njuta av deras eventuellt sista matcher i den grönsvarta tröjan.

Även om Sampdoria har lyckats få med sig enstaka poäng på hemmaplan under senare tid så är Sassuolo ett klart bättre lag och 2.08 gånger pengarna hos Betinia är den raka tvåan klart spelvärd här i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sassuolo vinner
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 26 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo