Speltips Sassuolo – Benevento 11/12: Fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Sassuolo har två raka poängtapp och behöver tre poäng för att inte tappa mark i toppstriden av italienska Serie A. Nu möter man Benevento på hemmaplan.

Sassuolo - Benevento

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Redan förra säsongen blev det tydligt att det projekt som håller på att sjösättas i provinsklubben Sassuolo är någonting utöver det vanliga och man kunde redan då se att det här ett lag som både kunde hota då, men också hade vad som krävdes för att bygga vidare på det till framtiden.

Egentligen kan man dra växlar till andra italienska lag, som Atalanta, som på senare år verkligen har hittat en tydlig identitet som tagit laget till toppen. Numera spelar Atalanta som bekant både om en ligatitel och slutspel i Champions League samma säsong. Det är en otrolig resa.

Sassuolo har en bit kvar att lyckas med samma sak, men man gör sitt yttersta för att blanda sig i diskussionen. Förra säsongen var stark och inledningen på den här har varit ungefär lika bra. Här är det en klar fördel att laget kunnat placera sig långt upp när flera andra lag har snubblat sig fram, däribland regerande mästarna Juventus.

Men på slutet har Sassuolo haft det aningen tyngre och kommer till fredagens möte med en negativ trend, med två raka poängtapp på slutet. Men då har Sassuolo också spelat mot topplag och på så sätt ska man inte dra för stora växlar av matcherna.

Nu möter man ett lag som Sassuolo inte spelat mot sedan säsongen 2017/2018 och då gick resultaten inte som man hade velat, även om Sassuolo vann borta mot Benevento med 2-1 den gången. Men det är en match med tre år på nacken.

Sassuolo vinner enkelt

Benevento låter kanske som ett givet bottenlag och det kan man tänka sig att många tycker, men faktum är att detta är ett lag som har öppnat säsongen starkt och harvat sig fram på ett imponerande sätt under inledningen.

Det stora problemet i bortalaget är dock målskyttet, med endast 12 gjorda mål hittills blir det aningen svårt att vinna fotbollsmatcherna. Det är förklaringen till att man bara har tre vinster, även om man spelmässigt har haft bra häng i fler matcher.

Benevento tog en poäng senast, då mot Parma, och dessförinnan mot Juventus. Det är alltså ett svårslaget lag.

Men med tanke på att Sassuolo har två raka poängtapp tror jag att man går stenhårt för vinsten.

Sassuolo vinner spelas till 1,67 gånger smeten hos Betway.

Speltips:

Speltips: Sassuolo vinner
Odds: 1,67
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, fredag 11 december 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: