Speltips Sassuolo – Fiorentina 2/6: Fokus på finalen

Axel Sjödin Publicerat: 2 juni 2023

Sassuolo möter Fiorentina i den sista Serie A-omgången för säsongen i en match utan särskilt mycket på spel.

Sassuolo - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Resten av matcherna i den sista omgången spelas samtliga klockan nio på lördag, men i och med att Fiorentina spelar Conference League-final på onsdag har det godkänts att de flyttar matchen en dag. Vi får alltså en liten försmak av den sista omgången redan på fredag då Sassuolo spelar sin sista hemmamatch för säsongen.

Inget av lagen har egentligen någonting att spela för, men det lär vara ett betydligt större fokus på fredagens match för hemmalagets del. Det vore nästan tjänstefel ifall Vincenzo Italiano valde att ställa upp med för många ordinarie spelare, och Sassuolo har därmed en fin chans att avsluta säsongen med en vinst.

West Ham väntar på onsdag i klubbens största match på väldigt många år. Finalen innebär inte bara en internationell titel, utan är dessutom Fiorentinas enda chans att nå ut i Europa nästa år efter att de förlorade Coppa Italia-finalen mot Inter med 1-2 i slutet av maj. Det hade därmed inte varit förvånande om de valde att vila nästan hela startelvan mot Sassuolo.

Även en reservbetonad elva lyckades dock slå Udinese med 2-0 för några veckor sedan, och La Violas lagbygge har verkligen sett bättre ut under våren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sassuolo kan avsluta säsongen med en seger

Fiorentina är tveklöst det mest formstarka laget inför matchen och har stått för en otroligt fin vår där de har krigat sig upp på den övre halvan efter en medioker start på säsongen i höstas. Italiano har lyckats bygga ett slagkraftigt lag som ingen har lätta matcher mot. Senast lyckades de vända och vinna mot Roma på Stadio Olimpico, vilket helt och hållet grusade Romas chanser till att sluta topp fyra.

Sassuolo har en hög höjd men också en låg lägstanivå, vilket vi har fått se en del på senaste. De har nu gått fem matcher utan vinst och lyckades inte heller slå tabelljumbon Sampdoria i den senaste omgången. Dessförinnan tappade de en ledning sent hemma mot Monza, som lyckades vända och vinna på Mapei Stadium.

Säsongen är över för hemmalagets del, men de hade nog inte haft något emot att kröna den med en vinst mot bra motstånd i deras sista hemmamatch. I och med Fiorentinas fokus på finalen tycker jag att det finns ett klart spelvärde på den raka ettan för 2.55 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sassuolo vinner
Odds: 2.55
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, fredag 2 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo