Speltips Sassuolo – Hellas Verona 1/9: Bekymrat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2023

Sassuolo välkomnar Hellas Verona till Mapei Stadium i Serie A-omgångens första match under fredagskvällen.

Sassuolo - Hellas Verona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sassuolo kliver in i fredagens match med två raka förluster, medan Hellas Verona har två raka segrar och är med i toppen av tabellen efter två omgångar. Men Sassuolo har hittills stött på väldigt tufft motstånd, men får nu chansen mot en något mer överkomlig motståndare i den tredje omgången.

Alessio Dionisi har som sagt inte fått en lätt start på säsongen, med två raka 0-2-förluster mot Atalanta och Napoli i öppningsomgångarna. Mot Atalanta var de nära att hålla undan hela vägen, men mot de regerande mästarna var det inte mycket snack om saken på San Paolo.

Men det är inte bara på plan som Sassuolo har haft en motig start på säsongen. Trotjänaren och lagkaptenen Domenico Berardi har varit i bråk med ledningen och har ställts utanför truppen då han har försökt tvinga fram en flytt till Juventus – något som såklart skadar laget i stort. I skrivande stund är han fortfarande kvar i klubben, men det är sista transferdagen så det är ännu oklart om han har bytt klubbadress eller om han kommer att vara med i fredagens match. Då de tidigare tappat Davide Frattesi så hade det varit ett rejält bakslag för klubben.

Dionisi har inte lyckats ta Sassuolo till de höjder som Roberto De Zerbi lyckades för ett par år sedan och det känns fortfarande oklart vad vi kan förvänta oss av de grönsvartrandiga i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hellas Verona har fått en smakstart

Gästande Hellas Verona lär gå på moln efter deras fantastiska start på säsongen. De spenderade stora delar av fjolårssäsongen som avsågade i botten, men lyckades klättra framåt slutet och höll sig kvar i den första negativa playoff-matchen som spelats i Italien på decennier efter att de landat på samma poäng som Spezia.

De undvek med andra ord nätt och jämnt Serie B senast, efter att ha sålt av för många bärande spelare under för kort tid. Förhoppningsvis har de lärt sig sin läxa, men de har inte återinvesterat särskilt mycket av de pengar som de har fått in nu under sommaren från deras utlåningar med köpobligationer.

Spelet hittills har inte sett fantastiskt ut, men de har känts någorlunda stabila defensivt, samtidigt som de verkligen har utnyttjat sina chanser framåt. Det var viktigt att de slog det förmodade bottenlaget Empoli i den första gången, och väldigt starkt att de lyckades slå Roma med 2-1 i den andra. De har med andra ord råd att förlora nu på fredag, men lär se sin chans mot ett Sassuolo i gungning.

Sassuolo har inte alls sett farliga ut framåt, där de tidigare ofta har kunnat hota storlag. Utan Berardi är de inte alls lika vassa med tanke på att de har sålt av sina offensiva stjärnor från tidigare år. För 1.98 hos Expekt spelar vi därmed på under 2,5 mål i en match som förmodligen inte kommer att bjuda på något skönspel.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, fredag 1 september
TV: 
Stream:  TV4 Play