Speltips Sassuolo – Lazio 15/1: Formsvaga lag

Axel Sjödin Publicerat: 14 januari 2023

Sassuolo tar emot ett skakat Lazio på Mapei Stadium under den tidiga lunchmatchen nere från Italien.

Sassuolo - Lazio

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lazio har tappat en del mark i striden om topp fyra-placeringarna i de senaste omgångarna och är i stort behov av en vinst efter ett par mindre övertygande insatser. Sassuolo, som har varit ett svårslaget mittenlag under senare år, har tappat en del den här säsongen och återfinns först på 16:e plats i tabellen i nuläget, men på säkert avstånd från nedflyttningsplatserna.

Den horribla poängskörden hos trion i botten är vad som räddar många lag med en halvdan säsong hittills då ingen är i den direkta farozonen för att bli nedflyttad i nuläget. Men Sassuolo har märkbart tagit ett tydligt kliv tillbaka den här säsongen då de lite naivt sålde för många bärande spelare på under ett och samma transferfönster i sommar.

De släppte Gianluca Scamacca till West Ham, Jérémie Boga till Atalanta och Giacomo Raspadori till Napoli samtidigt som de gjorde sig av med den rutinerade Francesco Caputo. Vem som helst kan räkna ut att deras offensiva spel skulle försämras när nästan hela deras anfallsuppsättning försvann och målsnittet har mycket riktigt blivit betydligt lägre i år.

De har nu gått sex raka matcher utan vinst, varav de har förlorat fem av dessa. Formen är med andra ord inget vidare och att de förlorade hemma mot Sampdoria under inledningen av året får ses som ett lågvattenmärke.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det gäller att bryta trenden för Lazios del

Lazio har i sin tur haft en stark höst, men har haft en tuff start på det nya året. I och med att de förlorade den sista matchen innan uppehållet mot Juventus så innebär det nu att Lazio bara har skrapat ihop en poäng på deras tre senaste matcher.

De tappade en ledning borta mot Lecce i årets första match, vilket de förlorade, och tappade en tvåmålsledning hemma mot Empoli i deras senaste match. Att släppa in två mål hemma mot Empoli i det läget som matchen var i får ändå varningslamporna att lysa lite. En storspelande Ivan Provedel räddade Lazio från bakåtmål många gånger om under hösten, men de återkommande defensiva missarna kommer att fortsätta straffa dem ifall det inte blir någon förändring.

Mot ett formsvagt Sassuolo så bör Lazio vara klara favoriter, men samma sak kunde ha sagts inför deras två tidigare möten mot lag från den nedre halvan också. Lazios offensiva spets och defensiva problem gör i alla fall att ett spel på att båda lagen gör mål kombinerat med ett överspel på 2,5 mål känns fullt rimligt här. Spelet hittas för 1.92 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 12:30, söndag 15 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: