Speltips Sassuolo – Monza 19/5: Luriga mittenlag

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2023

Sassuolo möter Monza i en match utan särskilt mycket på spel på Mapei Stadium under fredagskvällen.

Sassuolo - Monza

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen är nära varken Europa- eller bottenstrid, men en plats på den övre halvan lär fortfarande locka för båda klubbarna. Sassuolo har gått ännu en stabil säsong som mittenlag till mötes, där de vid flera tillfällen verkligen har imponerat mot storklubbar.

I Sassuolos fall var det ganska väntat, men att Monza i skrivande stund står på samma poäng som Fiorentina och Torino och därmed är med och utmanar om bästa lag bakom topp sju är verkligen starkt. Silvio Berlusconis och Adriano Gallianis nya projekt har fått en smakstart på sin tillvaro i Serie A och kan mycket väl etablera sig långsiktigt med de ekonomiska muskler de har bakom sig.

De har lyckats ta full pott mot Juventus i ligaspelet under sin debutsäsong och kommer senast från en 2-0-seger mot Napoli den senaste omgången. Det är förvisso ett Napoli som redan har vunnit och som inte är i toppform, men Monza är inne i en bra period med en rad starka resultat i ryggen. Endast ett, vid tidpunkten, väldigt formstarkt Lazio har lyckats besegra dem i deras elva senaste ligamatcher, i övrigt har de verkligen levererat och är nu obesegrade i sju raka matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sassuolo har blandat och gett

Hemmalaget har inte en riktigt lika imponerande svit och kommer senast från en förlust borta mot Inter med 2-4. De har bara vunnit en av sina fem senaste matcher, men har däremot inte heller förlorat på sex raka hemmamatcher. Sassuolo har varit betydligt starkare på hemmaplan under säsongen och kliver in som ganska klara favoriter mot Monza nu på fredag.

Formen har dock varit blandad, men det beror förmodligen dels på skador på ett par nyckelspelare. Domenico Berardi, Davide Frattesi och Andrea Pinamonti har alla varit borta lite till och från, men de två förstnämnda är i spel igen. Frattesi var ett osäkert kort inför den senaste matchen mot Inter, men kom till spel då och bör därmed vara helt tillbaka även här.

Men det har inte riktigt varit avsaknaden av enstaka offensiva spelare som har varit deras största svaghet. Elva insläppta mål på deras fem senaste matcher tyder på att det finns lite att arbeta med defensivt och mot ett vasst Monza i fin form kan det straffa sig.

Det är två fina sviter som ställs mot varandra när man ska försöka utse en favorit här, men i min mening undervärderar spelbolagen Monza något. De har ofta varit underskattade som nykomlingar, men fortsätter att visa sig väldigt svårslagna. Vi spelar därmed på dubbelchans X2 för 1.70 gånger pengarna hos Coolbet i hopp om att Monza kan förlänga sin obesegrade svit.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 19 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo