Speltips Sassuolo – Udinese 6/11: Paniken kommer

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Udinese har en vinst och fem förluster inför matchen borta mot Sassuolo fredagen den 6 november 2020 i italienska Serie A.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

När det nu har spelats sex omgångar av den italienska ligan Serie A går det att hävda saker om säsongsinledningen, och dra slutsatser som på olika sätt kan ligga till grund eller delar av en grund till speltips.

Det går att se tydliga trender och skiktningar i tabellen. Som att det i toppen kommer att bli ett av de jämnare åren på länge, eftersom Juventus inte är fullt lika starka som man varit de senaste säsongerna. Det finns också flertalet utmanare och fler svåra matcher för Den Gamla Damen att slå sig förbi vecka ut och vecka in.

I bottenstriden tycker jag mig också se ett par lag som är där för att stanna. Allra värst är det för Crotone. Nykomlingarna såg halvpigga ut inledningsvis, men tar på tok för få poäng och är nu klar jumbo. Men mer klassiska lag som Udinese, Torino och Genoa löper också en påtaglig risk att bli en del av bottenstriden i år.

Udinese har fem förluster och en vinst på sina sex inledande matcher. Det ger en poängskörd som bara räcker till en nästjumboplats. Med ett sådant facit kommer det här bli ett tungt år. Det enda som möjligen känns lite lovande är att man ”bara” har släppt in elva mål. Det finns en hel handfull med lag som har släppt in fler.

Med det sagt gäller man som klar underdog inför fredagens möte borta mot Sassuolo, ett av lagen som snarare imponerar i år. Förra säsongen fanns det lovande tendenser och det har Sassuolo verkligen byggt vidare på.

Sassuolo är i toppstriden

Efter sex spelade omgångar kan vi konstatera att Sassuolo är en del av toppstriden och att man faktiskt inte har förlorat en enda match hittills. Det säger sig själv att det är imponerande, och den här säsongen har man också hittat ett sätt att vinna jämna matcher. Fyra vinster och två kryss ger en andraplats hittills.

Efter att ha tappat poäng mot Cagliari, lite onödigt, i mitten av september har man fyra vinster på sina fem senaste matcher. Faktum är att man tappade poäng hemma mot Torino också, ett annat bottenlag, något som också kan betecknas som onödigt. Sassuolo har haft ett ganska enkelt spelschema inledningsvis och har egentligen bara spelat mot Napoli som kan klassas som ett av de stora lagen. Men med det sagt har man gjort det bra i många matchr och förtjänar att ligga där man ligger.

Udinese har två vinster på sina fyra senaste, varav en träningsmatch, men man har också förlorat bara med uddamålet mot AS Roma, AC Milan och Fiorentina. Det är alltså ett ganska svårslaget lag vi har att göra med.

Udinese +0,75 (asian handicap) spelas till 1,65 gånger såsen hos ComeOn. Min magkänsla säger att man tar minst en poäng borta mot Sassuolo och att vi får se lite av en skräll här.

Sassuolo - Udinese

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: