Speltips Spezia – Fiorentina 14/2: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 14 februari 2022

Ett Spezia på uppgång gästas av Fiorentina i Serie A. Matchen spelas måndagen den 14 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Spezia – Fiorentina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia har, efter en ganska motig höst, rest sig på sistone. Man har bara förlorat en av sina sju senaste matcher i Serie A och man har tagit tio poäng sina fyra senaste matcher.

Inför bortamötet mot Salernitana för en vecka sedan stod man på tre raka segrar. Man hade då besegrat både Genoa och AC Milan på bortaplan och därefter Sampdoria hemma. Men mot Salernitana bröts dock den vinstsviten då matchen slutade 2-2 efter att samtliga mål gjorts under matchens första halvtimme.

Spezia står därmed på 26 poäng efter 24 spelade matcher och har skaffat sig en viss distans ner till bottenstriden. Det har även Fiorentina som jagar en Europa-plats, men som tappade sin bästa spelare Dusan Vlahovic under januari-fönstret. De har emellertid förstärkt med både Piatek och Arthur Cabral som nu ska axla Vlahovics roll.

Polacken Piatek stod för två av målen när Fiorentina slog Atalanta med 3-2 i kvartsfinalen av Coppa Italia i torsdags. I semifinalen väntar så Dusan Vlahovics Juventus.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett fortsatt målglatt Fiorentina

Fiorentina visade att man fortfarande är att räkna med då man svarade för en fin insats på bortaplan mot Atalanta. I Serie A hade man dock två sämre insatser bakom sig. I senaste omgången föll man man med 3-0 hemma mot Lazio och dessförinnan spelade man 1-1 borta mot bottenlaget Cagliari.

Fiorentina har därmed spelat ihop 36 poäng på 23 matcher. I den haltande tabellen ligger man därmed strax under topp-sex med bra chans till en Europa-plats.

Senast som Spezia och Fiorentina möttes var i slutet av oktober i höstas. Den matchen i Florens slutade med en 3-0-seger för hemmalaget. Fiorentina har därmed två raka 3-0-segrar i inbördes möten, men senast de möttes i La Spezia slutade det 2-2.

Spezia är formstarka men det är ändå Fiorentina som gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på bortalaget ges till ett odds omkring dubbla insatsen.

Fiorentina är ett av de målgladare lagen i Serie A och man har nog ersatt Vlahovic ganska bra. De tappar förstås något i slagstyrka på pappret, men en hel del mål lär de nog fortsatta att producera. Deras snitt ligger just nu på 3.22 gjorda/insläppta mål per match i Serie A.

Det har också gjorts över 2.5 mål i 5 av deras 6 senaste matcher. I Spezias fall har det varit något mer målsnålt på sistone men de kommer från en 2-2-match och snittar totalt 2.92 mål per match.

Sammantaget gör detta att jag tror på en öppen matchbild där utgången känns rätt oviss. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, måndag 14 februari 2022
TV:  Cmore Mix
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: