Speltips Spezia – Juventus 19/2: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 19 februari 2023

Bottenlaget Spezia tar emot ett formstarkt Juventus på Stadio Alberto Picco under söndagskvällen.

Spezia - Juventus

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en tids turbulens så verkar Juventus återigen ha hittat tillbaka till gamla takter där de på karaktäristiskt vis vinner med få mål utan att släppa in. Ifall det är något lag som kan få ett poängavdrag på 15 poäng och vara med och utmana om Champions League-platserna till våren så är det Juventus, och de har lyckats minska avståndet till 12 poäng nu under kort tid.

De kliver in som tunga favoriter mot Spezia och hoppas kunna minska avståndet ytterligare innan spelschemat blir klart tuffare. Juventus åkte dock på ett bakslag mot Nantes i torsdags då de misslyckades med att vinna hemma i öppningsmötet av Europa Leagues utslagsrunda.

De ska såklart kunna prestera bättre än vad de gjorde mot ett franskt mittenlag, men det ska också sägas att fransmännen verkligen hade marginalerna på sin sida vid ett par tillfällen. Chiesas skott som träffade ribban och sedan stolpen är ett exempel, följt av en frispark i ribban kort därefter.

Även om resultatet inte gick Den gamla damens väg så ska vi kanske med andra ord inte läsa in för mycket i det, då spelet trots allt såg bättre ut än vad siffrorna visar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia börjar känna flåset i nacken

Ett annat lag som verkligen behöver börja plocka poäng nu är Spezia som nu sitter och svettas över Hellas Veronas framfart i bottenstriden. Bottentrion med Hellas, Sampdoria och Cremonese har länge varit helt avsågade, men Veronaklubbens fina form gör nu att Spezia ligger i farozonen att åka ned under strecket.

De har bara två poängs marginal ned till Hellas och har bara lyckats ta en poäng under deras fyra senaste matcher – under samma period som Hellas har plockat åtta. De möter varandra i början av mars i ett väldigt tungt bottenmöte och till dess så behöver Serie A:s svenskklubb lägga in en ny växel.

Motståndet är dock inte det lättaste nu på söndag. De kan kanske hämta lite hopp från att de tog en viktig poäng borta mot Empoli i den senaste omgången, men då de tappade en 2-0-ledning sent i andra halvlek och kvitteringen kom först i den 94:e minuten så lär det knappast vara några positiva känslor kopplade till den matchen.

Juventus bör i alla fall kunna studsa tillbaka mot ett formsvagt Spezia här och därmed så spelar vi på den raka bortasegern tillsammans med under 3,5 mål för 2.20 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, söndag 19 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo