Speltips Spezia – Monza 28/4: Desperationen växer

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2023

Spezia ligger med nöd och näppe på rätt sida nedflyttningsstrecket då Monza gästar Alberto Picco under fredagskvällen.

Spezia - Monza

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia har länge varit sista utposten mot nedflyttningsplatserna, men med tanke på hur avsågade de tre lagen i botten har varit under i stort sett hela säsongen så har läget aldrig riktigt känts särskilt akut. Men då Hellas Verona nu plockat sju poäng på de tre senaste omgångarna så har Spezia börjat få det hett om öronen och har bara en poängs marginal ned till jagande i Scaligeri.

Spezia fortsätter att plocka poäng regelbundet, men ytterst sällan de trepoängare som krävs för att kunna göra ett ryck i tabellen. På deras 13 senaste ligamatcher så har de bara vunnit en enda gång, och den segern kom sensationellt nog mot Inter för lite drygt en månad sedan. Sedan dess har det varit ytterligare fem matcher utan seger och surt nog så fick de nöja sig med ett kryss mot tabelljumbon Sampdoria i den förra omgången.

De är laget som har spelat flest oavgjorda matcher i hela Serie A tillsammans med Salernitana, men det kommer förmodligen inte räcka ifall Hellas Verona håller i sin fina form. Det är verkligen läge för Spezia att växla upp och de bör ha bra chans att ta poäng mot Monza hemma på Alberto Picco nu på fredag, vilket kanske är ett måste då Hellas är favoriter till vinst när de möter Cremonese senare under omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Monza har två tunga segrar i ryggen

Berlusconis projekt i Formel 1-staden Monza har fått en bra start i den italienska högstaligan och har redan tagit plats som ett mittenlag i Serie A-tabellen. Det är ett gediget lagbygge utan några klart lysande stjärnor, men som har gett många större lag problem under säsongen.

Med en säker placering i tabellens ingenmansland så var känslan att Monza till viss del hade tagit ut semestern i förskott när resultaten började försämras, men under de senaste omgångarna så har de återigen gjort ett ryck. De har två raka vinster mot Inter och det väldigt formstarka Fiorentina, vilket har gjort att de närmat sig den övre tabellhalvan igen.

Att de lyckades vända ett tidigt 0-2-underläge mot Fiorentina senast får såklart delvis ses som en missräkning av motståndarna, men de visade på imponerande moral och var det lag som låg på för segermålet vid ställning 2-2.

Hos spelbolagen är det i stort sett helt jämnt på 1X2-marknaden inför fredagens möte, men Monza känns trots allt snäppet vassare. Vi kombinerar därmed dubbelchans X2 med att båda lagen gör mål för 2.50 hos Betinia, då Monza inte har hållit nollan i nio raka matcher, samtidigt som 1-1 har varit ett populärt resultat i La Spezia under senare tid.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & BLGM
Odds: 2.50
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 28 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo