Speltips Torino – Juventus 15/10: Turinderby

Martin Efvergren Publicerat: 15 oktober 2022

Lördagskvällen bjuder på ett Turinderby då Torino och Juventus drabbar samman i den tionde omgången av Serie A. Matchen spelas den 15 oktober 2022 med avspark kl 18:00.

Torino – Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Torino inledde säsongen i Serie A lovande, men man har fallit tillbaka på sistone. Visserligen har man ställts mot tufft motstånd, men det har bara blivit en poäng på de fyra senaste omgångarna.

Den poängen tog man förra helgen då man gästades av Empoli. Torino såg dock ut att gå mot sin fjärde raka förlust, men på tilläggstid kunde Lukic kvittera till 1-1.

Dessförinnan hade man förlorat på bortaplan mot Inter och Napoli samt hemmamatchen mot Sassuolo. Man står därmed på elva poäng efter nio matcher vilket är två poäng efter Juventus.

Mer kamp än skönspel

Efter en mycket motig inledning såg Juventus ut att vara på uppgång i och med de klara segrarna mot Bologna och Maccabi Haifa. Den känslan är dock långtifrån intakt efter lagets två senaste plattmatcher.

I förra helgens stormöte borta mot AC Milan var Juventus återigen väldigt bleka. Utan större problem kunde hemmalaget vinna med 2-0. I veckans returmöte borta mot Maccabi Haifa fortsatte Massimo Allegris manskap på samma håglösa vis. På nytt föll man med 2-0 och krisstämpeln är nu odiskutabel.

Vi har nu att se fram emot ett Turinderby mellan två formsvaga lag, men där Juventus förstås är mest pressade. Juve har inte förlorat mot Torino sedan 2015, vilket innebär 16 raka derbyn. Senast de möttes, i våras, slutade det emellertid 1-1. Förra höstens möte vann Juventus med 1-0.

Juventus har med andra ord ett rejält övertag vad gäller inbördes möten. Förutsättningarna inför den här matchen är dock jämnare än på mycket länge.

Juventus gäller som knappa favoriter, men de är ett skadeskjutet djur och Torino lär vilja utnyttja det här läget maximalt. Båda lagen har dock framförallt problem i det offensiva spelet och det är väl ingen vågad gissning att tro att det här blir en match som kommer att präglas av kamp snarare än skönspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp:
18:00, lördag 15 oktober 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: