Speltips Udinese – AS Roma 3/10: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AS Roma behöver tre poäng borta mot Udinese i Serie A lördagen den 3 oktober 2020, och måste gälla som favoriter på förhand.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Avslutningen på den förra säsongen var direkt undermålig för AS Roma, som hade en otroligt svag period på slutet när fotbollen var igång igen, och som bland annat föll i ett tungt möte hemma mot Udinese. Det var en vinst som bland annat hjälpte Udinese att säkra nytt kontrakt.

Nu möts lagen igen, när det är en ny säsong, och känslan är att AS Roma nu verkligen har en bra chans på en trepoängare.

Senast hemma mot Juventus var man nära att plocka den där vinsten, men då föll man igenom precis i slutet och tappade ledning till 2-2. Tungt värre för ett lag som inte fått saker och ting att stämma, men som höll på att slå de regerande mästarna. I premiären åkte man på 3-0 mot Hellas Verona, trots att matchen slutade 0-0, efter att man råkat felregistrera Amadou Diawara. Spektakulärt uselt av klubbledningen får man säga.

Udinese har två raka förluster, och förlorade inte minst hemma mot nykomlingarna Spezia senast. Det är inget friskhetstecken i det lag som nu känns ganska svårplacerat. En liten fördel är att troligen får in nyförvärven Tolgay Arslan och Thomas Ouwejan inför den här matchen.

AS Roma är ett bättre lag

AS Roma har haft en ganska stökig sommar och det finns många som menar på att klubben på allvar riskerar att tappa sin status som ett topplag den här säsongen, när det dessutom är flera andra lite mindre klubbar som har tagit stora steg.

Dessutom har konkurrenterna nära i tabellen förra säsongen, som Napoli och AC Milan, tagit kliv i rätt riktning under sommaren och ser mer spännande ut den här säsongen. Samtidigt som AS Roma alltså inte alls har haft samma lyckosamma period.

Det har inte blivit bättre av att stadens son och frälsare Nicolo Zaniolo återigen skadat sitt knä, och därmed inte spelar på i stort sett hela säsongen. Diego Perotti och Justin Kluivert kommer inte heller att finnas med borta mot Udinese.

Däremot ska sägas att Edin Dzeko är kvar i klubben, och att det är han som är lagkapten nu. Det är en spelare som man behöver luta mycket mot under säsongen. Den saken är säker.

I hemmalaget har Walace, Jens Stryger Larsen, Rolando Mnadragora och Mato Jajalo inte funnits med i inledningen på säsongen, och man finns inte med här heller.

Det som bör oroa i hemmalaget är att man har förlorat sex av sina sju senaste matcher hemma mot AS Roma, och att man alltså har ett otroligt svagt facit mot det här motståndet. Dessutom såg man starka ut senast, och i den här typen av matcher måste man gå hårt för att ta tre poäng för att hänga med i toppen. Den saken är säker.

I mina ögon är AS Roma ett bättre fotbollslag och den raka tvåan spelas till 1,68 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: AS Roma vinner
Odds: 1,68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, lördag 3 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: