Speltips Udinese – Juventus 4/6: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Juventus behöver vinna det svartvitrandiga mötet mot Udinese på söndag för att ha en chans att nå Europa League.

Udinese - Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med poängavdraget på tio poäng blev det tillslut oundvikligen pannkaka av Juventus säsong tillslut. Det har varit en turbulent vår för klubben och framtiden är fortfarande osäker på flera områden. Inför omgången innehar de sjundeplatsen, en poäng bakom Roma, och har därmed fortfarande chansen att nå Europa League. Men då UEFA håller på med en egen utredning till klubben kan de mycket väl portas från spel ute i Europa nästa säsong oavsett, vilket gör att vi inte kan veta något ännu, oavsett resultat på söndag.

Udinese har i sin tur ingenting att spela för, men det spelar ofta mindre roll när en klubb som Juventus kommer på besök. De lär försöka ge hemmapubliken något att fira oavsett. Udinese öppnade säsongen oerhört starkt och var med i toppen av tabellen efter de inledande tio omgångarna, men sedan dess har det inte alls sett lika bra ut. Bortser man från de tidiga omgångarna har de varit ett bottenlag som har haft det svårt att plocka trepoängare.

Inför söndagens match har de tre raka förluster i ryggen och deras enda vinster under de tio senaste omgångarna har kommit mot de två redan nedflyttningsklara lagen. Deras facit och form är därmed föga imponerande och de har aldrig riktigt hämtat sig efter att Gerard Deulofeu gick sönder tidigt på säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus har presterat även under tuffa perioder

Även Juventus har tre raka förluster i ryggen, varav två kom i ligaspelet. Efter uttåget ur Europa League mot Sevilla och nyheter om nytt poängavdrag verkar de ha haft svårt att hämta sig. De fick beskedet om poängavdraget en kvart innan matchstart mot Empoli och förlorade därefter matchen med förnedrande 1-4, vilket de följde upp med att förlora med 0-1 i deras sista hemmamatch för säsongen mot Milan.

Insatsen mot Milan var i alla fall klart bättre än den mot Empoli och är det något man ska hylla Juventus-spelarna för är det att de verkligen har presterat på plan trots att klubbledningen har varit i spillror utanför plan.

De har såklart ett väldigt mycket bättre spelarmaterial än Udinese, och prestationsmässigt hade de legat på fjärde plats i nuläget om det inte vore för poängavdraget. Med tanke på hemmalagets rätt usla form tror jag ändå att Juventus kan avsluta säsongen med en seger här och för 2.05 gånger pengarna hos Betinia är den raka tvåan klart spelvärd.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus vinner
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo