Speltips Udinese – Lazio 21/5: Formsvaga gäster

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Lazio är pressade att vända sin usla form borta mot Udinese med tre omgångar kvar att spela av säsongen.

Udinese - Lazio

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Lazio var ett av ligans mest formstarka lag för en månad sedan och det såg givet ut att de skulle lyckas knipa en topp fyra-position. Sedan dess har det bara blivit fyra poäng på de fem senaste matcherna och de har bara Milans och Romas tillkortakommanden att tacka för att de fortfarande är kvar på fjärdeplatsen.

Med nöd och näppe lyckades de få med sig en poäng hemma mot bottenlaget Lecce i den senaste omgången efter att Sergej Milinkovic-Savic tryckt dit en nick på tilläggstid. Men då Milan senare skulle förlora borta mot Spezia lyckades Lazio ändå utöka marginalen ned till femteplatsen till fyra poäng.

Fyra poäng på tre matcher borde inte gå att tappa med det motstånd som är kvar på spelschemat, men det har börjat se väldigt skakigt ut i Lazio och få hade nog kunnat ana Danilo Cataldis betydelse på mittfältet innan han drog på sig en skada som gör att han nu är borta resten av säsongen. Vecino är åtminstone tillbaka och kan ta över positionen på innermittfältet efter ett par tveksamma insatser från Marcos Antonio.

Lazio har som sagt marginal, men de hade verkligen behövt en trepoängare för självförtroendet och för att de sista omgångarna inte ska bli alltför spännande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Udinese saknar flera offensiva nyckelspelare

Hemmalaget har inte mycket att spela för under säsongens slutskede, men tenderar att ställa till det för något av topplagen under våren ändå. De stod dock inte för någon övertygande insats förra helgen då de föll borta med 0-2 borta mot ett Fiorentina som vilade en handfull spelare inför Conference League-semifinalen.

Skadeläget kan ha någonting med det att göra då Udinese saknar flertalet nyckelspelare i de sista omgångarna. Stjärnan Gerard Deulofeu har varit borta länge, men även hans givna ersättare Beto är tveksam till spel och Isaac Success dessutom är skadad ser det ganska tunt ut offensivt för Le Zebrette.

Vi får se ifall de kan sätta käppar i hjulet för Lazio ändå, för de har fortfarande en imponerande svit på hemmaplan intakt. Hemma i Udine är de nämligen obesegrade i åtta raka matcher och har inte förlorat framför hemmapubliken sedan i mitten av januari. Lazio har är välförtjänta favoriter, men med formen i åtanke känns det lite riskabelt att spela den raka tvåan. Istället spelar vi på under 2,5 mål för 1.83 gånger pengarna hos Betinia då Lazio har sett ganska trubbiga ut framåt samtidigt som Udinese saknar en mängd offensiva alternativ.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo