Speltips Udinese – Lecce 29/7: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 29 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Lecce måste ta tre poäng borta mot Udinese för att drömmen om nytt kontrakt inte ska försvinna i Serie A redan onsdagen den 29 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det här har inte varit den allra roligaste comebacksäsongen i den italienska högstaligan för Lecce, som haft svårt att mäkta med redan från början, men som ändå haft perioder under vilka man spelat en ganska vägvinnande fotboll.

Men som bekant har man inte de allra största resurserna och inte den truppbredd som det kan lyxas ordentligt med i andra klubbar. Det måste man ha med sig som en del av förklaringen till att säsongen faktiskt inte blivit bättre än den har varit.

När det dessutom blev som det blev – med ett långt uppehåll från ingenstans och därefter ett tätt matchande för alla lag – har Lecce inte riktigt pallat. Det är under den här perioden som man på allvar glidit ifrån, även om man hela tiden lyckats hålla sitt huvud över vattenytan.

Det är ofta små marginaler i fotboll, och då kanske den italienska fotbollen är något slags bevis på det just den här säsongen. Det är ofta i defensivt inriktade matcher som ett mål hit eller dit fäller avgörandet för hur poängen ska fördelas, där Lecce varit ett lag som ofta haft lite stolpe ut när det kommer till just uddamålsförluster.

På slutet har man ett par starka prestationer med sig, som ändå gjort att det har gått att väcka liv i säsongen. Men det var förlusten borta mot Genoa för två veckor sedan som på allvar kom som en käftsmäll. Det gör att det nu är fyra poäng upp till just Genoa i tabellen. Det är räddningsplankan som finns kvar.

Udinese stabilt i mitten

Förra säsongen var inte särskilt rolig för Udinese, men annars är det ett lag som har gjort sig kända som något slags italienskt svar på Örebro SK. Alltid stabila, alltid förmögna att vinna vissa enstaka matcher mot bättre lag och alltid någon form av mittenlag.

Just nu ligger Udinese på placering nummer 13 och det är ungefär där man kan förvänta sig att laget ska hamna. Det är varken mer eller mindre från deras sida.

Inför den här avslutande veckan har man inte heller någonting att spela för, och den stora frågan är om laget lyckas motivera sig själva, spelarna och hela staben runt omkring. Det känns som att det går att kräma ut lite till innan det är över.

Formen är nämligen god och laget har när man kunnat spela helt avslappnat börjat rada upp bra resultat. Vinst mot såväl Juventus som Cagliari på slutet gör att trenden pekar uppåt, uppåt och åter uppåt plötsligt. Minst sagt dålig tajming för Lecce.

Här tror vi att det blir en öppen historia för att vara italiensk fotboll. Lecce måste som bekant gå för det.

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger krämen hos Unibet. Där är spelbolaget klart överlägsna flera av konkurrenterna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:30, onsdag 29 juli
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo