Specialrek, allt inför matchen & startelvor, CL 2019: Liverpool – FC Barcelona 7 maj

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2019

Nu ska den första semifinalen i Champions League, den mellan Liverpool och FC Barcelona, tas i mål. Returmötet på Anfield spelas tisdagen den 7 maj och vi rekar med flera speltips inför drabbningen.

Annons:

Speltips: FC Barcelona vinna efter underläge (9,25)

Vad blir det här för match egentligen?

Det är returmöte i Champions League-semifinalen och för Liverpool är det här den stora chansen att göra någonting minnesvärt av säsongen. Men efter 3-0-förlusten i det första mötet har Jürgen Klopp förbrukat chansen att gå in som favoriter till returmötet på hemmaplan. Nu krävs istället en helt extraordinär insats för att det ska bli spännande på allvar här.

Liverpool är å andra sidan oerhört starka på hemmaplan och har så varit såväl i Champions League som i övriga tävlingar den här säsongen. Det är en faktor som talar för att laget ska kunna göra spänning av dessa horribla förutsättningar. FC Barcelona å sin sida är redan klara i ligaspelet, har en final i Copa del Rey om tre veckor och kan i stort sett uteslutande rikta sitt fokus på den här matchen. Det märktes inte minst i helgen då samtliga spelare i startelvan vilades.

Här tänker vi oss ett Liverpool som går ut stenhårt och får in ett tidigt mål. Det är precis vad som behövs för att det ska bli spännande och det är precis vad planen kommer att vara. Med så många klasspelare – och ett FC Barcelona som knappast är helt säkra i sin defensiv – är det dessutom ganska troligt.

Därefter tror vi dock att pressen mattas av när FC Barcelona hittar sina hål. I omställningsspelet kan den spanska storklubben vara rejält vassa, men vi vet också att de behärskar en matchbild där de trillar mer boll. Lionel Messi lär åter ta en huvudroll i matchen.

Får gästerna sedan in en kvittering måste Liverpool helt plötsligt göra fem mål och det bör ta udden av deras tro och press. Därefter känns ett bortamål till mycket möjligt.

Att FC Barcelona vinner trots underläge spelas till svindlande 9,25 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga reken hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Trupper, skador och avstängningar:

Saknas Liverpool: Naby Keita, Roberto Firmino
Osäkra: Adam Lallana, Mohamed Salah

Saknas FC Barcelona: Rafinha, Ousmane Dembélé
Osäkra: –Statistik i årets Champions League:

Liverpool:

Resultat: 6 vinster, 1 kryss och 4 förluster
Målskillnad: 18 mål framåt och 12 bakåt
Gruppspelsmotståndare: PSG, Napoli och Röda Stjärnan
Slutspelsmotståndare: Bayern München och Porto

FC Barcelona:

Resultat: 8 vinster, 3 kryss och 0 förluster
Målskillnad: 26 mål framåt och 6 bakåt
Gruppspelsmotståndare: PSV, Tottenham Hotspur och Inter
Slutspelsmotståndare: Lyon och Manchester United

 

 

Väntade startelvor: