Speltips AEK Aten – Royal Antwerp 30/8: Försvarsstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 30 augusti 2023

AEK Aten ligger under med 1-0 inför returmötet mot Royal Antwerp i den sista rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdag den 30 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

AEK Aten – Royal Antwerp

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AEK Aten kunde i våras säkra klubbens 13:e ligatitel efter att man vunnit grekiska Super League med fem poängs marginal ner till lokalrivalen Panathinaikos.

Det innebar att Matias Almeydas manskap gick in i det här CL-kvalet i den tredje rundan. Där ställdes man mot Dinamo Zagreb i en mycket dramatisk batalj. Efter att man hade vunnit det första mötet i Kroatien med 2-1 låg AEK under med 2-0 in på tilläggstid av returen i Aten. Då stänkte man så dit de två mål som krävdes för vidare avancemang.

Nu går man in i den här returmatchen mot Royal Antwerp med underläge 1-0 och det trots att hemmalaget fick vänsterbacken Bataille utvisad tidigt i första halvlek.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Antwerp håller ihop det

Royal Antwerp FC stod till slut som belgiska mästare när ligan avgjordes i början av juni. För laget från Deurne som leds av Mark van Bommel innebar det att man gick in i CL-kvalet i om med den här sista playoff-omgången. Den belgiska i ligasäsong är emellertid igång sedan slutet av juli. Efter fyra spelade matcher har Antwerp tagit sju poäng sedan man vunnit båda sina hemmamatcher, men tappat poäng på bortaplan.

Förra veckan fick belgarna en drömstart då man gjorde 1-0 på AEK Aten efter en kvart. Därefter tog dock grekerna över alltmer och utvisningen gjorde förstås inte saken lättare för Royal Antwerp. Med tanke på hur den här matchen utvecklades ska van Bommels manskap vara nöjda med resultatet.

När de nu möts igen gäller så AEK Aten som relativt klara favoriter och vi kan nog räkna med att de kommer ta tag i taktpinnen här. Senast saknades effektiviteten framåt, men med vändningen mot Dinamo Zagreb i färskt minne lär känslan hos hemmalaget vara god.

Royal Antwerp försvarade sig väl förra veckan och man endast släppt in tre mål på sina sex första tävlingsmatcher den här säsongen. Därtill släppte man in klart minst antal mål i den belgiska ligan förra säsongen. Jag tror att deras starka defensiv kommer att hålla även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 30 augusti 2023
TV: 
Stream: