Speltips AEK Larnaca – Maccabi Tel-Aviv 9/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 9 augusti 2023

Cypriotiska AEK Larnaca ställs mot israeliska Maccabi Tel-Aviv i den tredje rundan av kvalet till Conference League. Den första matchen spelas onsdag den 9 augusti 2023 med avspark kl 19:00.

AEK Larnaca – Maccabi Tel-Aviv

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

AEK Larnaca kunde till slut knipa tredjeplatsen i den cypriotiska ligan, vilket gav dem en chans till spel i Conference League. Förra säsongen avslutade i slutet av maj och drar igång igen om cirka två veckor.

AEK från Larnaca har dock redan startat sin tävlingssäsong då man gick in i Conference League-kvalet i den andra rundan. Man ställdes då mot Torpedo BelAZ från Belarus och fick en drömstart i det första mötet på bortaplan. I den första halvleken gick man då ifrån till en 3-0-ledning, men hemmalaget skulle höja sig i den andra och matchen slutade med en 3-2-seger för AEK.

Förra veckan blev det sedan en mindre händelserik returmatch på Cypern då AEK Larnaca kunde kontrollera händelserna. Två sena mål gav till slut resultatet 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Robbie Keanes Maccabi Tel-Aviv

Maccabi Tel-Aviv FC kommer med liknande meriter till det här mötet. De slutade på tredje plats i den israeliska ligan vars kommande säsong ännu inte har dragit igång.

Även Maccabi Tel-Aviv gick in i Conference League-kvalet i den andra rundan där man ställdes mot Petrocub från Moldavien. Det blev en relativt komfortabel resa för israelerna då man först vann hemma med 3-0 för att sedan ta en 2-0-seger på bortaplan förra veckan. Maccabi Tel-Aviv har även spelat en inhemsk cupmatch där man besegrade förra säsongens ligatvåa Hapoel Beer Sheva med hela 6-1.

Förutsättningarna inför den här första matchen på Cypern är jämna. Hos spelbolagen gäller emellertid Maccabi Tel-Aviv som knappa favoriter.

Maccabi Tel-Aviv har fått en smakstart på säsongen under ledning av nye huvudtränaren Robbie Keane. På pappret ser man vassare ut än AEK, men det är förstås något svårbedömt så här tidigt på säsongen.

Maccabi Tel-Aviv har fått bra fart på målfabrikationen och lär nog vara relativt framåtlutade för att vara bortalag. Det gör att jag tror på en mer öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 9 augusti 2023
TV: 
Stream: