Speltips AFC Eskilstuna – Helsingborg 11/6: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

AFC Eskilstuna tar emot nästjumbon Helsingborgs IF i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas söndag den 11 juni 2023 med avspark kl 13:00 på Tunavallen.

AFC Eskilstuna – Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC Eskilstuna är ofta svårbedömda inför säsongsstart och inte sällan har de varit undervärderade. På senare år har man försökt minska på spelaromsättningen, men man tvingades ändå till en del förändringar inför den här säsongen. Så här långt har man inte riktigt fått ihop det.

Förra säsongen var AFC väldigt framåtlutade och målglada, men den här säsongen är det framförallt offensiven som inte har klickat. I måndags gick man mållösa för tredje matchen i rad då man föll med 1-0 borta mot jumbon Skövde AIK. Den insatsen var ett klart steg tillbaka efter att man dessförinnan hade spelat 0-0 mot de båda topplagen Gais och Västerås.

Därmed står AFC Eskilstuna på elva poäng efter elva spelade matcher. Det ger en 14:e plats i tabellen inför den här omgången av superettan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiva brister

På placeringen nedanför AFC hittar vi årets stora besvikelse Helsingborgs IF. De har endast skrapat ihop sju poäng på sina elva matcher och ligger således riktigt pyrt till när drygt en tredjedel av säsongen är spelad.

Sedan klubblegendaren Stuart Baxter tog över rodret har HIF åtminstone blivit mer svårslagna. Offensivt finns dock mycket mer att önska, men skadeproblematiken man dras med är en något förmildrande omständighet.

I tisdags gästades Helsingborg av J-Södra och det blev en match med två olika skepnader. Den första halvleken dominerades totalt av bortalaget, men i den andra kunde HIF ta över taktpinnen. Erik Ring blev till slut poängräddare då han gjorde båda målen varav det sista på tilläggstid i en match som slutade 2-2. Det krysset innebär att Helsingborg har spelat oavgjort i fyra av sina fem senaste matcher.

Den främsta anledning till att det här är ett bottenmöte är de här båda lagens skrala offensiv. Helsingborg har endast gjort sju mål totalt medan AFC har gjort åtta. Viktiga poäng står nu på spel och jag räknar med att det här kommer att bli jämn och tät batalj mellan två lag med svagt självförtroende. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+