Speltips AFC Eskilstuna – Örgryte 12/10 Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 9 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Örgryte IS är inne i en tung period och möter nu AFC Eskilstuna på bortaplan i Superettan måndagen den 12 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det må vara landslagsuppehåll, men det betyder i praktiken inte särskilt mycket eftersom det trots detta spelas intensivt med matcher lite längre ner i seriesystemen runt om i Europa. Men ur ett bettingperspektiv är det främst fokus på Sverige.

För här har vi stenkoll på Superettan och den spännande säsong som nu utvecklar sig framför våra ögon, en säsong som för ett par lag verkligen har blivit en besvikelse och inte alls vad man hade hoppats på inför säsongen.

Örgryte IS gick sin vana trogen in med förhoppningar om att dels etablera sig som ett topplag i serien, men också slåss om allsvenska platser framåt hösten. Men som det ser ut nu kommer det inte att kunna bli så.

Då ska man ändå ha med sig att laget hade en lovande trend för några veckor sedan, då man klättrade snabbt i tabellen och placerade sig strax bakom topplagen. Men efter en klart sämre trend i oktober, och slutet på september, har man tappat både momentum och chansen på att allvar konkurrera om Allsvenskan 2021.

Det vågar jag påstå redan nu, även om det återstår ganska många matcher av säsongen. Nu handlar det om att få så många bitar som möjligt på plats inför nästa år, och för alla del undvika bottenstriden som i ärlighetens namn är betydligt närmare.

AFC Eskilstuna är på gång

Samtidigt kan man konstatera att AFC Eskilstuna – ett lag som har allsvensk erfarenhet betydligt närmare i tid än vad Örgryte IS har – har gjort motsatt resa under säsongen. En riktigt svag inledning har nu förbättrats avsevärt, och skulle laget vinna mot Örgryte IS här är man bara en poäng bakom i tabellen.

I dagsläget skiljer det fem placeringar mellan lagen, och bara det indikerar hur jämnt det är på den nedre halvan av tabellen. AFC Eskilstuna ser i dagsläget ut att behöva minst kvala för att stanna kvar, men ett par vinster till och det är gladare miner i det här laget.

En viktig parameter här är att AFC Eskilstuna har fyra raka hemmamatcher mot Örgryte IS utan förlust, och att man nu kommer till det här mötet med tre raka vinster, varav en tung vinst i Svenska Cupen. Faktum är att laget inte har förlorat på en hel månad, då hemma mot topplaget Halmstads BK.

AFC Eskilstuna draw no bet spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna draw no bet
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 12 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: