Speltips AGF – Bröndby 18/7: Danskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

Danska Superligaen drar igång med en smäll då AGF välkomnar Bröndby direkt i första omgången.

AGF - Bröndby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fjolårsmästarna Bröndby får en tuff uppgift direkt då de ställs mot AGF som slutade på fjärde plats förra säsongen. En bortamatch i Århus är aldrig lätt och det är många frågor som ska besvaras för båda lagen då det varit en del omsättning i båda lagens trupper sedan förra året.

Bröndy har tappat Marvin Schwäbe, Anthony Jung, Hjortur Hermannsson och Lasse Vigge Christensen bland andra, men framförallt är tappet av Jesper Lindström till Eintracht Frankfurt det som sticker ut mest. Det har diskuterats i dansk press hur tränare Niels Frederiksen ska ersätta honom, ifall det ska ske rakt av eller om det faktiskt inte går och de istället ska byta formation.

Trots spelartappen så har i alla fall sett starka ut på försäsongen och man har inte förlorat någon av de sex vänskapsmatcherna, bland annat besegrade de IFK Göteborg i slutet av juni. AGF är dock ett av de förväntade topplagen och man möter dem på bortagräs direkt så detta blir definitivt en tuffare utmaning för de regerande mästarna.

AGF behöver troligtvis tid

Som sagt så har det varit en del förändringar även hos hemmalaget inför säsongen. Tränare David Nielsen har lätt Århusklubben till en topp sex-placering två år i rad och det återstår att se ifall han kan upprepa bedriften trots en del spelartapp.

Kevin Diks och Kamil Grabara har båda nämligen gått till FC Köpenhamn samtidigt som de tappat Casper Höjer Nielsen och Bror Blume till utländska klubbar. De har dock värvat en drös nya spelare som de hoppas kunna ersätta på ett bra sätt, men de har inte direkt någon mjukstart när de regerande mästarna kommer på besök.

Försäsongen har heller inte sett lika bra ut som Bröndbys då de förlorat mot ligakonkurrenter och blivit utslagna ur Danska cupen mot Randers i ett dubbelmöte. AGF kan definitivt bli en tuff motståndare framöver och David Nielsen är en skicklig tränare som säkert kan ta det här spelarmaterialet till ännu en placering på den övre halvan, men frågan är om det räcker nu på söndag.

Bröndby känns som ett mer färdigt lagbygge och även om man inte ska ta försäsongen i alltför stor beaktning så kommer nog AGF att behöva lite längre tid för att spela ihop sitt nya lag än vad Bröndby gör. Därmed spelar vi på den raka tvåan här för 2.70 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bröndby vinner
Odds: 2.70
Bolag: Campobet
Spelstopp: 19:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: