Speltips AIK – BP 12/8: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Ett AIK på uppgång tar emot ett dalande BP i den 19:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 12 augusti 2023 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – BP

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den här säsongen har inte blivit vad någon AIK:are hade hoppats på, men nu ser man i alla fall ut att vara på väg att resa sig ur krisen. Efter sommaruppehållet har man endast förlorat en av sex matcher och man ligger nu på en tolfte plats i tabellen inför den här omgången.

AIK har stabiliserat sitt läge, men det har kostat på i form av tränarbyten och kostsamma värvningar. Hursomhelst så har Henning Berg fått ihop ett lag och ett spel som har gjort betydligt mer svårslagna.

Förra helgen var man ganska illa ute i bortamötet mot Kalmar FF, men man lyckades hitta en väg tillbaka som gav dem ett 1-1-resultat hem till Stockholm. Det var lagets andra raka bortamatch då man i omgången dessförinnan kunde ta tre viktiga poäng efter ett sent avgörande 1-0-mål i en spelmässigt jämn match mot Sirius.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Nykomlingen BP var vårens kanske mest positiva överraskning då man under en kort period var bäst i stan. Efter uppehållet har man dock mattats av markant då det blivit fem förluster och en seger på de sex senaste matcherna. Därmed är man nu bara fyra poäng före AIK inför det här mötet.

Olof Mellbergs manskap kommer nu med två raka 2-0-förluster i bagaget. Senast föll man hemma mot Värnamo och dessförinnan borta mot Degerfors. BP har generellt inte blivit så mycket sämre än vad man var under våren, men marginalerna i den här serien är små det som skiljer är framförallt att man inte är lika distinkta i de berömda sista tredjedelarna.

AIK och BP möttes senast i början av juli och det var då de förstnämnda som vann med 2-0 på Grimsta IP. Det blev också Andreas Brännströms sista match innan han fick sparken.

Formmässigt är det mycket som talar för AIK här och de gäller också som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.62 gånger insatsen.

AIK har blivit stabilare och mer direkta i spelsätt och framförallt har man fått in kvalitetsspelare som kan göra skillnad. Men de har fått slita hårt för sina poäng och det räknar jag med att de kommer få göra även här.

Det har gjorts under 2.5 mål i AIK:s tre senaste matcher och detsamma gäller för BP. Jag tror inte heller att den här matchen kommer att bjuda på något målkalas och mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 2.01 gånger insatsen hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.01
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+