Speltips AIK – Elfsborg 11/6: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Nästjumbon AIK gästas av tabelltvåan Elfsborgs IF i den tolfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas söndag den 11 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med en match kvar att spela av allsvenskan innan sommaruppehållet så ligger AIK näst sist i tabellen. Den här våren kan inte beskrivas som något annat än en mardröm för Andreas Brännström, klubben och alla dess supportrar. Nu gäller det att hitta ett embryo till något att tro på under det välbehövliga avbrottet.

Insatsen mot Kalmar FF förra helgen var ett litet steg i rätt riktning. Ett skadedrabbat AIK kunde ta tag taktpinnen och var, till stora delar, det spelförande och bättre laget.

En missad straff av Omar Faraj i början av den andra halvleken visade dock den bräcklighet och brist på självförtroende som AIK lider av. Strax därefter gjorde Kalmar mål och hemmalagets spelmässiga övertag avtog. Trots det kunde man i alla fall få in en kvittering i slutskedet, vilket gav resultatet 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Om AIK mår som tabellen visar så gäller förstås detsamma i Elfsborgslägret. Deras vår, med segern mot Malmö FF som pricken över i:et, gör att de på allvar ser ut att kunna göra upp om guldet.

Inför förra söndagens hemmamöte mot Djurgården hade Jimmy Thelins manskap radat upp åtta raka segrar. En nionde raka hade inneburit nytt klubbrekord, men det bar inte riktigt hela vägen. Efter en mer tillknäppt första halvlek blev det en rejäl holmgång i den andra. Som vanligt höjde sig Elfsborg i den andra akten, men det skulle även Djurgården göra. Det gav till slut delad pott med resultatet 1-1, vilket nog var rättvisande sett till matchbilden.

AIK och Elfsborg möttes senast på Friends Arena i november då det slutade med en 1-0-seger för gästerna. När de nu möts igen skiljer det hela 19 poäng mellan lagen. Trots det gäller Elfsborg inte som några stora favoriter då ett spel på gästerna ger omkring 2.22 gånger insatsen.

Den raka tvåan lockar, men det ska sägas att AIK inte har varit riktigt så dåliga som den skrala poängskörden vittnar om. Jag lutar åt att det kan bli en mer tillknäppt tillställning. AIK lär ha stor respekt för Elfsborgs snabba omställningsspel så någon tokoffensiv från hemmalaget lär det inte bli tal om. Samtidigt är jag inte så säker på att gästerna vill ta tag i taktpinnen på en gräsplan som är långtifrån perfekt.

Sammantaget gör detta att jag tror på en mindre öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.97 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+