Speltips, AIK – Elfsborg 26/7: Drömodds uppdukat

Spelbloggare Publicerat: 25 juli 2015

Naturmattan ställs i fokus när vi speltipsar från Nationalarenan och toppmötet mellan AIK och Elfsborg. Solnaiternas favoritskap är stort och de får vårt förtroende.

Toppstriden är, som nästan alltid, ett getingbo i Allsvenskan. I och med poängtapp från flera titelkonkurrenter under veckan, skulle en bortavinst innebära att trean Elfsborg kliver upp på andraplatsen och minskar avståndet upp till IFK Göteborg till en ynka pinne. Skulle AIK vinna å andra sidan, då skulle det bara vara fem pinnar mellan ettan och femman i serien. Getingbo var ordet, ja.

God form har vi hos båda parter också. AIK har 4-0-1 i formtabellen och Elfsborg 3-2-0 (en av segrarna efter förlängning) – det är två sidor som är extremt svåra att slå, men solnaiterna kan inte alls vara nöjda med en sjätteplats efter halva serien spelad. Dock, eftersom det är så pass jämnt, finns det fortfarande utrymme att på allvar inblanda sig i den absoluta toppstriden.

Usla på naturgräs

På pappret har vi två mycket jämna parter, men här kan jag bara se två utgångar av matchen – hemmavinsten eller krysset, sannolikt det förstnämnda. Det handlar om en så pass enkel sak som – underlaget.

Det är få lag i Allsvenskan som kan matcha Elfsborg på plast – men på naturgräs har man, under flera år, haft enorma bekymmer. Boråsarna vinner inte på underlaget helt enkelt – oavsett om man spelar mot ett bottengäng eller toppkonkurrent. Då blir det förstås ännu lite värre när det handlar om Nationalarenans matta, vilken är i allt annat än i perfekt skick, även om den inte är i närheten av lika usel som under premiäråret.

Därtill är AIK bäst i Allsvenskan på hemmaplan, fantastiska 7-1-0 är facit. Målskillnaden, 23-9. Av tre spelade matcher på naturgräs i årets seriespel har Elfsborg ett kryss och två förluster – detta mot Halmstad, Falkenberg och Göteborg.

AIK förlorar inte det här. Punkt. Skruvar upp insatsen rejält och spelar solnaiterna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort – 0.0 asian handicap – till makalösa 1,75x. Inte bara söndagens, i min bok, bästa spel – kanske till och med veckans eller månadens. Värdesiffror som dessa dukas helt enkelt inte upp varje dag.

Speltips:

Speltips: AIK 0.0 asian handicap
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 26/7
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 2,45 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 betway logo
Elfsborg 3,05 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: