Speltips, AIK – GAIS 19/2: Klassikermöte i cupen

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2017

En klassiker väntar Svenska Cupen när storstadsrivalerna AIK och GAIS möter varandra i tävlingssäsongens första match. Spelbolagen tror på proppen ur för solnaiterna, men vi är inte så säkra på den saken.

Svenska Cupen-matcherna fortsätter radas upp efter varandra och här har vi avspark redan vid 14:00 under söndagen.

GAIS har inte alls samma status som AIK i den svenska fotbollen, men är alltjämt en klassisk klubb och mellan dessa två finns en hyfsat djupt rotad storstadsrivalitet. Det har potential att bli en fantastisk tillställning, inte bara på planen, utan även runtom den.

I förra årets Superettan kom GAIS åtta och med den trupp man har nu finns absolut potential att på allvar utmana om platserna uppåt i seriesystemet. Finns en bra bredd och göteborgarnas projekt känns intressant. En som undertecknad ser fram emot att se är Dusan Djuric, som vi vet har en fantastisk kapacitet – det handlar bara om att nå den.

AIK är också en utmanare, fast då i Allsvenskan. Truppen som håller på att spikas ihop är mycket intressant; mittfältet håller absolut toppklass med spelare som Kristoffer Olsson, Simon Thern och Stefan Ishizaki. Guldkandidat – en stor sådan!

Kan ta tid att få fart på maskineriet

Givetvis ska AIK vara stora favoriter i en match som denna, på hemmaplan mot en motståndare från Superettan. Det har också deklarerats att den bästa möjliga startelvan kommer spelas.

Men vi är inte så säkra på att det blir någon ”walk in the park” för AIK. Det är trots allt den första matchen på tävlingssäsongen och i dessa brukar det inte sällan bjudas på skrällar. Kan ta tid att få fart på maskineriet.

Oavsett om det blir en vinst eller ej, kommer GAIS bjuda på bra motstånd. Det är jag övertygad om.

Och det är ett defensivt GAIS, med en hel del kvalitet, som kommer stå på Friends Arenas andra planhalva. Ytorna ska i första hand tajtas till och man kommer antagligen inte vilja offra så mycket framåt.

Tillknäppt och målsnålt? 1-0/0-0?

Under 2,5 mål spelas till 2,60 x insatsen hos Unibet. Oddsdropp att vänta?

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:00, söndag 19/2
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: