Speltips AIK – Häcken 8/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

AIK tar emot BK Häcken i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har famlat efter ett vägvinnande spel hela säsongen och när man i återstarten av allsvenskan förra helgen såg att vara på rätt väg var det nog få som såg det efterföljande komma. Trots segern och ett längre uppehåll dessförinnan valde man att sparka Andreas Brännström och nu är det istället Henning Berg som ska lotsa laget vidare.

2-0-segern mot BP i lördags var AIK:s blott andra seger för säsongen och man ligger alltjämt på negativ kvalplats. Totalt har man spelat ihop 10 poäng på 13 matcher och ser man till dessa fakta är det ingen sensation att tränaren får sparken. Samtidigt känns inte tajmningen rätt och på så vis hade det nästan varit bättre för de båda norrmännen Thomas Berntsen och Henning Berg om AIK hade förlorat senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uppförsbacke från start

Det går inte direkt att klaga BK Häckens säsong så här långt då man redan säkrat en cuptitel samt tagit 29 poäng på 14 matcher i allsvenskan. Man har dock inte riktigt kunnat haka på Malmö FF:s och Elfsborgs framfart då man är fem poäng efter de förstnämnda med en match mer spelad.

I återstarten förra helgen var man en aning ringrostiga i bortamötet mot IFK Norrköping. Det slutade med delad pott, 2-2, vilket var ett ganska logiskt resultat sett till matchbilden. Positivt för Häcken var emellertid att den ordinarie mittfältstrion Gustafson, Gustafson och Rygaard var åter från start och kunde spela hela matchen mot Peking.

AIK och Häcken möts nu för första gången den här säsongen och förra säsongen var det Häcken som gick segrande i båda mötena. Inför den här matchen är det också Hisingslaget som gäller som favoriter till omkring dubbla insatsen.

AIK under Henning Bergs ledning är förstås svårbedömda, men känslan är att han nu får jobba i uppförsbacke. Hade han tagit efter förlusten mot Elfsborg innan uppehållet hade läget varit annorlunda.

Med kort varsel ska Berg försöka sätta sin prägel på AIK och det lär bli en tuff uppgift att då direkt möta ett oerhört samkört BK Häcken. Det gör att jag tror att de regerande mästarna har goda chanser att få med sig samtliga poäng från den här matchen. Mitt spel blir en rak tvåa, att Häcken vinner till 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+