Speltips, AIK – Hammarby 15/3: Skållhett cupderby

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2016

Den fjärde och sista kvartsfinalen i Svenska Cupen ska avverkas – och inte är det vilken match som helst, utan ännu ett kokande hett Stockholmsderby, nu mellan AIK och Hammarby. I vilken del av huvudstaden hamnar semifinalbiljetten?

Grupp 6:s avslutande fajt bjöd på ett skållhett derby – mellan Djurgården och Hammarby. De sistnämnda lämnade Tele2 Arena som vinnare med tre mål mot ett och plockade således den här slutspelsplatsen.

Nu? Ännu ett fantastisk derby väntar runt hörnet. Det mot ett AIK som vann sin grupp efter tre vinster av tre möjliga – mot Varberg, Tenhult och Falkenberg – och för ärlighetens skull varit snäppet vassare än sina antagonister, även om det finns saker att slipa på.

Allt som allt – fastän grupperna vanns, har varken Hammarby eller AIK lämnat speciellt positiva besked inför slutspelet, men å andra sidan är det ju oerhört tidigt på säsongen och det är inte ovanligt att maskineriet inte rullar på helfart redan i mars.

Ska råda klasskillnad

Under förra året var vi på Spelbloggare.se inne på att Hammarby hade hajpats upp alltför hårt av oddssättare, marknad och experter. Och det fick vi svart på vitt, men på ett plan presterade de – i derbyna. Det enda som förlorades var just här på Friends Arena, med 0-2.

Skulle inte bli förvånad om ännu mer kommer skilja parterna detta år – 28 pinnar i Allsvenskan var det under fjolåret. Är inte alls imponerad över Hammarby, vad de presterat, eller har speciellt stora förhoppningar på Nanne Bergstrands trupp – trots att derbyt över DIF vanns med 3-1. Handlade mer om Blåränderna oförmåga snarare än den egna förmågan där, var känslan.

AIK har inte heller nått den fulla potentialen, men solnaiternas trupp – den är, utan tvekan, av toppmaterial. Exempelvis är nyförvärven Ahmed Yasin och Eero Markkanen två spelare som lär lämna starka avtryck. Offensivt är kapitalet spelarkapitalet fantastiskt, allsvenska mått mätt.

Vissa frågetecken på ett par spelare, men det verkar som att den enda i AIK som kan räknas bort helt och hållet är Dickson Etuhu. Gästerna å andra sidan, de saknar båda sina centrala mittfältare i Johan Persson och Erik Israelsson. Stora avbräck!

På hemmaplan är AIK alltid starka och mot ett skadeskjutet och klart mindre slagkraftigt AIK borde semifinalbiljetten kammas hem hyfsat enkelt. Den raka ettan finns till dubbelt betalt – vi svarar med att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, tisdag 15/3
TV:  svttva logo svttjugofyra logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 2,00 williamhill logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hammarby 3,85 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: