Speltips, AIK – IFK Göteborg 11/4: Målpolletter skickas in från klassikermötet

Spelbloggare Publicerat: 10 april 2016

AIK mot Blåvitt är en stor allsvensk klassiker. De två titelaspiranterna kommer från varsin plockad trea och när de ska fäktas om tre färska pinnar på Friends Arena, testar vi ett målspel till över dubbelt betalt.

Två av de mest anrika och största klubbarna i landet – är det möjligtvis en av vinnarna av Lennart Johanssons pokal i höst? Av de första matcherna att döma? Inte alls omöjligt. Det finns såväl styrka som kapital i klubbarna.

Premiären var en besvikelse för solnaiterna. Inför hemmapubliken på Friends Arena löstes bara 1-1 mot, ett på pappret klart sämre, Sundsvall. Senast var det däremot tillbaka på vinnarspåret när den upphajpade allsvenska debutanten Östersund besegrades med 2-0. En klart mer solid prestation.

Blåvitt har hittills motsträvat, kanske till och med överträffat, förväntningarna på laget; Falkenberg plockades enkelt ner med 2-0 på bortaplan och stadskonkurrenten Häcken med 1-0 på Gamla Ullevi. Jörgen Lennartsson kan vara mer än nöjd över försvarsspelet.

Tillknäppt att vänta

Det här blir det första stora hindret för båda klubbarna. IFK har visat prov på mer, men över 180 allsvenska minuter är det svårt att utröna alltför mycket. På Friends Arena brukar dessutom AIK vara oerhört starka, så att slussa in polletterna på tvåan till trippelt betalt lockar inte direkt.

Istället – målfokus.

Undertecknad tror att en tillknäppt historia kan vara att vänta. Blåvitts försvarsspel har varit fenomenalt, urstabilt, vilket de två hållna nollorna också antyder. Ena var ju också mot Häcken, som har en tokintressant offensiv.

Till fajten mot Östersund petades Denni Avdic – det stora nyförvärvet – för AIK efter att sett lite kall ut under en period. Båda anfallarna, Carlos Strandberg och Alexander Isak, målade då – men det är fortfarande två unga strikers och de bör inte klara av att bära ett lag med siktet på toppen. Nu ställs de mot IFK:s disciplinerade försvar.

I tre av de fyra senaste inbördes mötena har båda sidorna misslyckats med att måla. Samma visa på nytt? Det skulle faktiskt inte förvåna om de här rivalerna två bjöd på årets första mållösa match i Allsvenskan.

BLGM – nej spelas till 2,10x.

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 11/4
TV:  cmoresport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: