Speltips, IFK Göteborg – AIK 24/10: Klassikermöte bjuder på mål – men åt vilket håll?

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2016

Guldhoppet lever alltjämt för AIK och när de besöker tabellfyran tillika rivalen IFK Göteborg på Gamla Ullevi talar såväl motivation och form för solnaiterna. Vi klickar in polletterna på ett målobjekt värt 2,40 x insatsen.

Så lite som fyra matcher återstår av Allsvenskan – och helt plötsligt lever AIK:s titeldröm på nytt, även om den fortfarande är minimal. Detta tack vare Malmös lika oväntade som förnedrande hemmaförlust över Östersund i veckan; nu skiljer, med en match mindre spelad, sju poäng upp till skåningarna. Vid händelse av en vinst sätter man ändå viss press på dem.

För Blåvitt var titelstriden över för flera månader sedan och stor besvikelse råder inom och runtom klubben. Nu spelar de för att behålla fjärdeplatsen, vilken eventuellt, beroende på Svenska Cupen-vinnaren, leder till Europaspel. Örebro med flera jagar en bit bakom och om den här matchen inte skulle vinnas kan det bli tajt inför avslutande tre matcher.

Enda av nyhetsvärde på truppfronterna är att AIK:s Haukar Heidar Hauksson är avstängd samt att Blåvitts Mads Albaek är tillbaka på det centrala mittfältet.

Svajig defensiv

Vad har hänt med Blåvitt?

Det så täta och stabila försvarsspelet har skiftat över till att målen släpps in på löpande band – hela defensiven är ursvajig och så har det sett ut sedan en bra tid tillbaka. Sommarens Europaspel verkade bli förödande för IFK.

Faktum är att Blåvitt släppt in minst två mål i fem av de sex senaste matcherna – och de är alltså en tabellfyra! Uruselt facit.

Och på besök till Gamla Ullevi kommer alltså AIK, ett av seriens formstarkaste lag. Inte en enda förlust på de åtta senaste matcherna och efter 0-0-derbyt mot Hammarby i slutet av augusti fem av de sex senaste har bjudit på minst två mål framåt.

En defensiv som är ihålig som ett bottenlags mot en offensiv som briljerar. Slutsats?

AIK över 1,5 mål spelas till 2,40 x insatsen hos vår favoritbookie, William Hill. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: AIK över 1,5 mål
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/10
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: